Lys, kranse og hyacinter i vinterfarver skaber hygge på terrassen. Jeg bruger materialer fra have og skov og genbruger krukker og planter fra efteråret til at skabe min version af julestemning. Velkommen til at kikke ind på vinterterrassen.


TEKST & FOTO: ULRIKA

Min have har mange rum. Terrassen er et centerpiece og er ret stor, 12 x 4 m. Den er åben ud mod haven langs den lange side og screenet på de korte sider af høje vægge.

Halvdelen af terrassen er dækket af en pergola.
Gulv, vægge og pergola er lavet af almindeligt trykimprægneret træ, som efter nogle år får en grå, smuk farve. Designet på væggene er simpelt med hjørneposter á 10 x10 cm og smalle lodrette ribber på 5 x 5 cm. Pergolaen er beklædt med vildvin Parthenocissus quinquefolia ´Engelmannii´. Terrassens gulv ligger i niveau med huset, og der er derfor bygget en trappe omkring terrassen. Denne trappe bruges som en lang havesofa.
Udsyn till terrassen indefra. Da terrassen er på samme niveau som huset, kan man gå direkte til spisepladsen fra stuen. En yderligere indgang er tilgængelig fra vores soveværelse. Det er meget praktisk.

Vinterfarverne på terrassen er grønne, brune og grå og passer godt sammen med møbler og staudebede. Pilekurverne indeholder sukkertopgran ‘Conica’ og lavtvoksende enebær ‘Blue Carpet’. I den brune krukke med marokkansk mønster har jeg plantet vindheks. Bænkene er multifunktionelle og bevæger sig rundt på terrassen efter behov. De er perfekte til små børn, når vi sidder mange rundt spisebordet.
Hyggeelementer i juletiden behøver ikke at være traditionelle. I år har jeg valgt at lave kranse af bynke ‘Silver Queen’, der vokser i min egen have. Jeg har også et stort fyrretræ, der vokser på min plot. Forestil dig også, at fyrrekviste kan sættes sammen til en stilfuld krans. Brug de materialer, du har i din egen have, til en personlig krans.
Smuk nordisk enkelhed.
Vinterblomster sammen med vedbend giver min julestemning et blåt skær. De blå hyacinter tager jeg indendørs, hvis det bliver for koldt.
En pude af moser og et simpelt lys. I det enkle lever det smukke.
Vinterhygge i december. Det er bare en kop varm chokolade, der mangler.
Lys, kranse og krukker samlet til et vinterstilleben.
Så er vi nået til sidste måned i året. Haven falder igen i søvn, og mine havetanker er i fuld gang med at reflektere over sidste sæson. Jeg er endnu ikke begyndt at lave planer for 2018, men det kommer snart. Den inspiration, som 2017 har tilbudt, skal komme ud i en form for kreativitet i haven. Og haveåret 2017 bød på megen inspiration gennem besøg i mange forskellige haver og samtale med fantastiske havefolk.
Jeg håber, du har en dejlig december måned, og ønsker dig en god jul og et godt nyt haveår.
K.h. og knus Ulrika