Endelig er havesæsonen i fuld gang, og der er mange ting, der skal ske på samme tid. Der er behov for oprydning og kompost i staudebedene, men det havearbejde må vente, indtil jeg har fået lidt styr på alle mine forårskrukker.


TEKST & FOTO: ULRIKA

Mit plantebord er i øjeblikket et af havens mest brugte møbler. På bordet er der fyldt med forårsblomster, smukke krukker og grimme potter i sort plastik. Mine blå ‘multi-stemmed’ hyacinter lugter fantastisk og forbedrer oplevelsen af alt havearbejde. Dette er lige nu min bedste arbejdsplads.

 

 

Plantebordet har jeg bygget på rester fra vores højbede og er malet i en mørkegrå farve. Det er bærbart, og jeg flytter bordet rundt i haven efter behov. Lige nu står det sammen med min grønne hæk.I denne weekend har jeg her plantet over 50 dahliaer. Jeg købte nogle ekstra her i foråret, da jeg ikke troede, at jeg kunne overvintre sidste års dahlia. Men det viser sig, at jeg fandt den optimale vinteropbevaringsplads i min garage. Så 2018 bliver et dahlia-år.

I de lave potter vokser porcelænhyacint og perlehyacint. I stålbakken har jeg en krybende rosmarin, der endnu ikke har fået en separat krukke. På plantebordet er der et blåt farvetema.

Porcelænshyacint, Puschkinia scilloides

I forhaven har jeg samlet mørke terrakottapotter med rød-lilla hornvioler og påskeklokker.

Jeg vil supplere forhaven med yderligere nogle sorte hornvioler, og jeg har en hel kasse fuld, som venter på at blive plantet. Jeg tror nok, at jeg vil stå ved havebordet i yderligere et par timer, før jeg kommer til det tungere arbejde i haven. Jeg kalder det en perfekt opvarmning til havelivet 2018.

Rigtig dejlig uge til dig,