HAVEFOLKET har besøgt Odense Blomsterfestival. Fra den 16. til 19. august fandt årets festival sted med temaet Cycling-Recycling. Hvis du ikke har haft mulighed for at besøge festivalen, kan du her se nogle af højdepunkterne. Kom med på en tur i den grønne cykelby.


TEKST & FOTO: ULRIKA

Odense Blomsterfestival blev afholdt første gang i 1999, og siden da er byen hvert år i august blevet udsmykket med grønne planter og blomster.  Der er hvert år et nyt tema, som afspejles i udstillingerne. Temaet for 2018 er Cycling-Recycling.

Opbygningen af planteudstillingen og udsmykningen af byen tager ca. ti dage, og til blomsterfestivalen leverer danske gartnere mere end 100.000 planter. Ambitionen er at genbruge alle festivalblomster via et stort plantesalg, som runder festivalen af.

 

Pladsen foran rådhuset udgør det største udstillingsområde. Inspirationen fra cyklen og hjulet går igen igennem hele udstillingen, og der er anvendt mange rustne materialer.

 

Genbrug af rustne hestesko som et lækkert element.

 

Cykler i stærke farver er et andet tema på rådhuspladsen.

Genbrug af en gammel bil som plantekumme eller en afspejling af, hvordan bilen ser ud, når tossede havefolk kører hjem fra gartneriet?!

 

Havekunst ved Eventyrhaven.

 

Brandts Passage er dekoreret med hvide blomster.

Smukke grønne udsmykninger –

 

en blomsterko,

 

og cykler i lange baner.

 

Under blomsterfestivalen kan man opleve og deltage i forskellige aktiviteter, og der er buketter, blomster, planter og brugskunst, man kan at købe med hjem. Hele festivalen byder på både god stemning og hygge.

 

Vi slutter vores besøg på festivalen med et kig på en af de mange smukke og fantasifulde gadeudsmykninger. På gensyn Odense!

HER ER VI
Odense Blomsterfestival
August 2018