Nedtælling til den første frost er begyndt, og jeg høster georginer hver dag. Snart er de bare et farverigt minde, perfekt til at live op i de mørke efterårs- og vinterdage, der venter. Men denne sæson har ikke været uden problemer. Det har faktisk været et dårligt år, når det kommer til mine georginer, og det er først nu, at de virkelig er begyndt at blomstre. Det varme sommervejr har været en rigtig udfordring for dem, og sammen med sultne ørentvister har jeg måttet vente på disse fantastiske blomsterkreationer i forskellige farver og former.


TEKST & FOTO: ULRIKA
Jeg har stadig mange ørentvister, men de er ikke så sultne som før, eller også har de bare en overflod af mad, så deres angreb ikke er så synlige. Men de er et problem, jeg skal finde en løsning på næste år. Har du gode råd, er du velkommen til at dele!

Det er kun andet år, jeg har georginer i min have, og jeg har meget at lære. Jeg er stadig i den fase, hvor jeg prøver, hvilke farver og former jeg kan lide mest, og der er vanvittigt mange sorter at vælge imellem. Men jeg har allerede en form, jeg favoriserer – kuglerunde og pomponer.

 

På billedet har jeg høstet lilla, hvide og bronzefarvede georginer med forskellige former, som jeg synes vil være en lækker kombination i et blomsterarrangement. Den hvide dahlia, der ser ud, som om den har en dårlig hårdag, hedder Tsuki-yori-no-shisha.

 

Mine bedste fire lige nu er de små bolde Dark Spirit, Small World og Cornel Bronze sammen med den store Hamari Gold.

Resultatet af dagens høst var en buket med syv forskellige georginer – Hamari Gold, Thomas Edison, Cafe au Lait, Tsuki-yori-no-shisha, Small World, Dark Spirit og Cornel Bronze.

 

Og nogle ´vandliljer´ til mit vandspejl!

Rigtig dejlig dag til dig,