Husker du, at HAVEFOLKET besøgte Odense Blomsterfestival tidligere i august? Under vores besøg i Odense besøgte vi også nogle af byens permanente grønne rum. Følg med ind i H. C. Andersen Haven, som i folkemunde kaldes Eventyrhaven.


TEKST & FOTO: ULRIKA

Eventyrhaven ligger i ådalen ved Odense Domkirke, rådhuset og Flakhaven. Med Odense Å, broer, pergola og klosterhave er der meget at opleve på 2,8 ha. Min morgentur i Odense tillod kun et besøg blandt alle georginerne og i den del, der kaldes Klosterhaven. Jeg vil komme tilbage til Klosterhaven ved en anden lejlighed og tager dig i dag over broen til pergolaen.

Da jeg aldrig havde været i haven før, var det med spænding, jeg gik over broen. Midt i åen sejler Papirbåden som er en skulptur lavet af billedhuggeren Erik Heide. Skulpturen blev købt af Odense Bys Kunstfond i forbindelse med udstillingen Skulptur i Eventyrhaven i 1984. Papirbåden er trods sit navn af mat rustfrit stål.

Papirbåden i Odense Å

 

Umiddelbart efter broen kommer man ind i et haverum omgivet af pergolaer. Under mit besøg var denne del af haven fyldt med dahliaer, og her var jeg på udkig efter et sted at drikke min morgenkaffe.

Dahliaerne er smukt plantet efter farver, og du kan nemt blive forelsket i de forskellige sorter. Her er en dahlia fra den lilla sektion.

Desværre er de forskellige dahliaer ikke navngivet. Så hvis du genkender nogen af sorterne, er du velkommen til at dele.

 

Min favorit fandt jeg i den abrikosfarvede sektion. Jeg spekulerer på, hvad den hedder?

Endelig dykker jeg ind i det mørkerøde bed og finder en anden favorit med den mest lækre form og farve.

I baggrunden ser jeg tårnet på et eventyrslot. Dette sted skal jeg besøge igen med mine børn. På gensyn Odense!

 

HER ER VI
H.C. Andersen Haven
5000 Odense C