Snart brager fyrværkeri i luften over os. Propperne springer, og det er tid til at sige farvel til det gamle år og byde et nyt velkommen. Hvad mon det bringer? Vi ved det ikke – men én ting er sikker: Vi skal også i haven i 2019!


TEKST & FOTO:  REDAKTIONEN

Her ved overgangen mellem det gamle og det nye år gøres der ofte status, og det forløbne år bliver målt og vejet. Var det et godt år? Var resultatet skuffende? Havefolk dvæler ikke ved den slags. Vi er vant til, at succeser og fiaskoer følges ad, det kan næsten ikke lade sig gøre at dyrke haven uden den slags. Vi ved også, at det ofte er kræfter uden for vores rækkevidde, der afgør resultatet: vejr og vind, sol og regn, skadedyr og nyttedyr.

Og selv om vi gør resultatet op og kommer frem til en score, så er vi allerede videre. Vi har for længst delt stauderne og for vores indre øje set det kommende blomsterflor. Potter, krukker og bede er blevet pakket med løg og knolde, og vi har allerede i fantasien set, hvor fantastisk det bliver. Så det med nytår er for havefolk lidt af en formalitet, der ikke rigtig trækker en grænse mellem det gamle og det nye haveår.

Alligevel ser vi tilbage, og her på redaktionen er det vores gæstebloggere, der først får en særlig og kærlig tanke. Hvor er det fantastisk at høre om andres haver – fortalt med deres egne ord – og få lov at
dele årets succeser og fiaskoer med dem. Hvor er det berigende og lærerigt, og hvor viser det fint, at man kan dyrke have på mange, mange måder. Vi vil gerne sige stor tak til alle vores 2018 gæstebloggere – tak for jeres gæstefrie bidrag gennem året. Det havde slet ikke været det samme uden jer!

Det samme kan man sige om jer læsere. Vi er så glade og stolte over, at I læser med, uge efter uge, og at I også engagerer jer med kommentarer, både her på sitet, på Facebook og især på Instagram. Stor tak til jer alle, og vi glæder os til at dele haveglæden med jer i 2019, som helt sikkert bliver et super-duper-fantastisk-ekstraordinært haveår!

GODT NYTÅR
– vi ses i det nye haveår.

Redaktionen
Lone, Ulrika, Jeannett & Henrik