Tivoli omtaler selv deres forlystelsespark som haven, og det er tydeligt, at der året igennem lægges mange kræfter og megen kærlighed i at få haven til at tage sig fra sin allermest fortryllende side. Kom, lad os slentre gennem haven en skøn forårsaften i maj.


TEKST & FOTO:  HENRIK

HAVEFOLKET har tidligere bragt artikler fra den gamle have i København, og det er et sted, man kan besøge igen og igen uden at blive træt det. Det skyldes nok, at Tivoli gør sig umage med at ramme en balance mellem at bevare en stil og en historie og samtidig forsøge at forny og innovere. Uanset hvad: de giver den gas, ikke mindst her i foråret.

Det er ikke mindst de flere tusinde tulipaner og andre løgplanter, der i den grad får skruet op for farverne. Det er virkelig inspirerende at se de mange kombinationer af planter. Selv om de færreste kan gøre det efter i denne skala, er der helt klart nogle tips til farvesammensætninger, som man kan lade sig inspirere af.

Springvandshaven med de gamle kar med fontæner er et af de haverum, som skifter udtryk hvert år, men som stadig består af den faste ramme af bede, springvand og de fine klinkebelægninger. Så kan der leges med nye farver og strukturer, og alligevel bevares en fast struktur.

I skyggen af Industriens Hus er der et lille stille haverum med en skovagtig stemning. Tonen slås an af de flotte birke med skinnende hvid bark og underbeplantning med frodige stauder og lave buske. Bemærk fuglehusene, som helt bogstaveligt er huse.

Sådan en fin forårsaften er haven fuld af mennesker, der nyder solen og det gode vejr på bænke og de mange liggestole rundt omkring. Nyforelskede par går tur – det er efter sigende et trendy sted at tage på date – og gør det de gammelforelskede såmænd også. Sammen med turister af alle nationaliteter, størrelser og farver. En have fuld af forårsstemning.