Pernille fra Backyardstories.dk har udgivet den skønneste bog om bålmad. Hen over sommeren får du fra bogen tre lækre opskrifter, som du kan teste i haven, ved sommerhuset eller på stranden. Lige til at blive sommerferieglad af.


TEKST & FOTO: PERBILLE HOFFMANN KØPPEN

Har du prøvet at spise morgenmad i det fri? Prøv det, og se, om ikke det giver en helt ny start på dagen.

INGREDIENSER
Opskriften er til 2 personer

4 æg
En håndfuld frisk spinat (evt fra haven)

5 brune champignon
5 kejserhatte
Ca 5 cm af en chorizo
1 skalotteløg (evt fra haven)
1 fed hvidløg (evt fra haven)
2 spsk smør til stegning

SÅDAN GØR DU
Har du mulighed for at samle svampe, kan du sagtens erstatte kejserhatte og champignon med kantereller og Karl Johan. Det vil garanteret få retten til at smage af endnu mere – sådan synes jeg som regel, det er med egen høst.

  • Rengør svampene, og skær dem i skiver.
  • Skær løg, hvidløg og chorizo i små tern, og skyl spinaten.
  • Når du har alle ingredienser klar, sættes panden over bålet. Lad den varme lidt op, inden du lægger smørret på panden – spar ikke på det.
  • Når smøret er bruset
 af, tilsættes chorizo. Det har godt af at stege lidt længere, så det får en sprød overflade.
  • Når chorizoen begynder at blive let brun i overfladen, tilsættes svampene.
  • Lad svampene stege lidt, før du tilsætter løg og hvidløg.
  • Til sidst fordeler du en god håndfuld spinat på panden.
  • Skub derefter lidt til alle ingredienserne, så der bliver et lille hul; her slår du et æg ud. Gentag dette med alle æggene.
  • Når spejlæggene er færdige, er det spisetid, og der skal bare krydres med salt og peber. Spis det evt på en skive let ristet surdejsbrød – det smager forrygende og mætter godt.

Opskriften er fra bogen ‘MAD OVER BÅL’ af Pernille Hoffmann Køppen, som er udgivet i 2019.

Missionen med denne bog er at inspirere dig til at hanke op i en gryde og få noget godt til at simre sammen med familie og venner. Bogen er tilrettelagt efter et ‘one pot’ princip. Det vil sige, at det eneste du skal bruge i tilberedning er en gryde, en pande eller en rist. Hele ideen er at gøre det enkelt og velsmagende, så der også bliver tid til bare at sidde og kigge ind i gløderne og nyde, at vi er til, og at vi er sammen. Bogen er skrevet, fotograferet og layoutet af Pernille Hoffmann Køppen. Hun driver til daglig tegnestuen Hoffmann Studio i Ry, hvor hun sammen med sit team arbejder med grafisk design, indretning og styling.