Vi har været ude og se på nyhederne til næste års have. En af de planter, som nu for alvor kommer til at dukke op i flere sammenhænge, er en, du garanteret kender og måske ikke har det allerbedste forhold til. Men det skal til at ændre sig.


TEKST & FOTO: LONE

Denne plante kommer nu i masser af nye farver og former, så de er slet ikke til at komme udenom for dig, der elsker bladvækster i krukker og kurve. Vi snakker selvfølgelig om paletblad, Coleus. På sidste uges presseevent hos Gasa Young Plants præsenterede teamet en hel række nye indbydende udgaver af paletblad, der i farver og former er lige til at gå ombord i. Herunder ses til venstre i billedet Coleus ‘Main Street Rodeo Drive’.

En anden lækker variant er denne Coleus ‘Main Street Abbey Road’, som her er plantet i en rå rattankurv.

Som du kan se, er der mange varianter at vælge mellem, og billederne viser kun et udsnit. Planten findes i mange flere farver som fx denne helt rustrøde variant, der står flot sammen med mørke sedum.

Med til denne beplantning, som jeg på presseeventen faldt pladask for, hører også Ipomoea ‘FloraMia Black’, der på billedet herunder står i en krukke sammen med en lysegrøn variant. Den er da bare for lækker.

Også det indbydende elefantgræs, Miscanthus, med røde spidser betyder meget for helhedsindtrykket. Det er lige til at blive forelsket i som makker til hele den nye serie af Coleus – ikke mindst i kombination med alle de rå rustne kummer.