Dagens julekort fra Claus Dalby, der måske mest af alt ønsker sig en december med sne. Læs med herunder, og find ud af, hvorfor havemanden går og håber på hvid jul.


TEKST & FOTO: CLAUS DALBY

Kære havevenner

Hvid jul. Hvem ønsker sig ikke det? Jeg gør … Det siges da også, at alle haver er pæne om vinteren, og det kan der måske være en sandhed i.

Jeg holder i hvert fald af vinterhaven, og det skyldes ikke mindst de mange hække, der året rundt giver haven her et særkende. Især vores takshække, der nu – omkring tyve år efter, at de blev plantet – står som en stram og vigtig faktor i haven. Men også bøgehækkene er jeg utrolig glad for.

Min have er med sine omkring fire tusind kvadratmeter ret stor; i hvert fald efter danske forhold. Derfor har jeg gennem hele skabelsesprocessen været meget opmærksom på havens design, og det har været en usigelig stor glæde at arbejde sammen med professionelle mennesker som Jane Schul og Kjeld Slot omkring havens indretning. Jane var den, der for alvor knækkede nødden, da jeg ønskede at skabe intimitet og helt valgte at droppe den store grønne plæne, der dominerede, da vi købte stedet for godt og vel femogtyve år siden. Senere tog Kjeld over i takt med, at Jane begyndte at trappe ned på sine aktiviteter. Som tiden gik, var der behov for justeringer og udvidelser, og her har Kjeld været en uundværlig sparringspartner. Lige nu går jeg bare og venter på sneen, for så står havens linjer endnu skarpere.

Vi bestræber os på, at haven skal være vinterklar omkring 1. december. Indtil da har vi haft travlt med at dele stauder, lægge løg, luge i bund og klippe ned. Når det er til en side, slapper jeg af, nyder at læse havebøger og magasiner og glæder mig til den havesæson, der snart begynder igen.

Men først skal vi lige fejre jul. Og altså gerne en hvid en af slagsen …

Med hilsner om en glædelig og hvid jul,

Claus
@ClausDalby