Læs årets julehilsen fra Maria. Måske har du – ligesom os – fulgt Maria på instagram hen over året og nydt billederne fra byggeriet af et flot orangeri, der ligger smukt lige midt i haverummet.


TEKST & FOTO: MARIA DREMO SUNDSTRØM

Kære havevenner

Julen er en dejlig tid. Når det er allermørkest, kan vi hænge stjerner i vinduerne og lyskæder i havens træer. Jeg tænder også i massevis af levende lys. Haven dekoreres med gran, juleroser og hyacinter. Indenfor blomstrer julestjerner og amaryllis.

I år glæder jeg mig lidt ekstra til at kunne lave det julefint i vores nye orangeri eller havehus. Orangeriet har definitivt været årets store havebegivenhed på Almbacken. Huset er på 21 kvm og tegnet af min far, som er arkitekt. Min kære mand har selv bygget størstedelen af huset. Orangeriet har støbt gulv, og både vægge og loft er isoleret. Det er tanken, at vi skal kunne holde temperaturen på syv-ti grader om vinteren, så jeg kan overvintre mine middelhavsplanter. Lige nu opvarmer vi huset med en varmeblæser, men vi vil sætte en brændeovn derind for hurtigt at kunne varme op på kolde dage. Jeg glæder mig til at sidde derude med tændte lys og drikke gløgg.

Det er ikke kun orangeriet, der er nyt i vores have. I efteråret 2018 lavede vi en stor forandring, da vi fjernede græsplænen. Nu har vi etableret større bede og gange belagt med singels. Jeg lover jer, at jeg ikke savner græsplænen. Det har virkelig været et spændende år. Dels at følge udviklingen i vores ’nye’ have, dels med byggeriet af orangeriet. Som med de fleste byggerier har det ikke været helt problemfrit, men nu er det snart fuldstændig færdigt.

Jeg ønsker jer en rigtig skøn og glædelig jul.

Varme hilsner fra
Maria på Almbacken

www.almbacken.se & @mariapaalmbacken

Klik på pilene for at se alle billederne.