“Det er fantastisk at leve i en tid, hvor grænserne er så flydende og lande så nemme at tilgå. For det er i mødet med udlandet og andre kulturer, at vi kan bringe både viden og innovation med hjem,” forklarer Christian Kielberg, stifter og kreativ spydspids i Concept Gardens.


TEKST: JONAS SCHOU LARSEN, FOTO: CONCEPT GARDENS

Concept Gardens fokuserer på at fjerne skellet imellem arkitektur og natur. Tegnestuen ser i stedet alle opgaver og formål i relation til de mennesker, som skal betages, forundres og være i designet. Uanset om det er en have, en hotelfacade eller en cykelsti . Designet skal bidrage til identitet og motivation for anvendelse.

Der er et stort fokus på den teknik, der skal skabe tillid til deres designs ved at mestre brugen af teknologien til at skabe en bro imellem design og etablering. I det hele taget mener Concept Gardens, at tiden er moden til en ny tid, hvor andre linjer trækkes op.

”Vi lever i 2021 i en tid, hvor menneskers intuition og designforståelse er så intuitiv og levende, at vi kan bruge sociale medier og reaktioner som barometer i forbindelse med vores drømme. Alt, vi skal gøre, er at finde ud af, hvordan vi spørger på den rigtige måde, ” siger Christian Kielberg, stifter og kreativ chef i Concept Gardens.

Skandinavien er i en stor udvikling, og virksomheden er en del af den udvikling. Derfor er tegnestuens fokus ikke kun haven, men også uderummet eller parken. Concept Gardens er dedikeret til at kunne indgå i store samarbejder og varetage alt fra husprojekter til hoteller.

I dag løser Concept Gardens opgaver i otte forskellige lande for det offentlige, fonde, private aktører, ejendomsinvestorer, hotelkæder og restauranter.

Hvem er Concept Gardens

“Tegnestuen er i en spændende fase, hvor vi primo 2021 besidder in-house kapacitet på 10 ansatte med forskellige faggrupper og formål, som aktiveres i en flydende projektform. Det giver plads til, at vi kan sikre de rigtige kræfter til hvert projekt og gå målrettet imod positionen som nordens mest innovative in- og outdoorarkitekt.”

I processen træder Concept Gardens helt tæt på byggeriet. Relationerne i udviklings- og projektfasen er afgørende for, at projektet lykkes. Tegnestuen tager ansvar for at sætte de bedste kræfter på opgaven og tænke designs helt til ende.

International anerkendelse

2020 var året, hvor Concept Gardens blev accepteret af de prominente organisationer

  • British Association of Landscape Industries
  • Society of garden designers

Det krævede en række lange auditforløb, hvor Concept Gardens skulle fremlægge konkrete kundeanmeldelser af alt fra design til udførsel af projektet. Der blev ikke lagt fingre imellem.

Hele grundlaget for bedømmelserne er koblet op på udførelse og rådgivning. Det er, hvad der tæller for de to brancheforeninger, der ligger i spidsen af udedesign. Det er en meget lille klub på omtrent 1200 virksomheder og designere verden over, og den er ikke nem at komme ind i.

Den livsstilsbaserede arkitektur fødes i Filippinerne

Concept Gardens beskrives bedst som en rejse frem for et produkt. Igennem de seneste syv år har formen, målet og ønsket ændret karakter i så stor en grad, at en forhistorie er på sin plads.

“Sandheden er, at Concept Gardens frem for alt er en passion, som efterhånden er blevet til en bevægelse på mere end ét plan.”

Som barn af en mand af håndens fag har Christian Kielberg altid været omgivet af lysten til at udfordre teknikker, byggeriets kultur og teknologiens kapacitet. Faderen var, ifølge ham selv, indehaver af landets første byggevirksomhed, der tog computeren til sig i 1988 med Macintosch-programmet Aldus Freehand. Faderen forstod, at man for at opnå tillid og innovation i et projekt skulle formidle ideen forud for et budget.

I hjemmet blev børneværelset i starten delt med tegnestuen. Dage og aftener så Christian sin far presse sine designs til det yderste for at finde ind til kernen i det gode design. Og frem for alt oplevede han en kombination af æstetik og ambition.

Faderens mange rejser og ikke mindst store interesse i at forstå metoder, byggestil og håndværkets kultur skabte brede horisonter og tro på design hos unge Christian. Altid var familien med på tur. Også da et eventyr om at bygge et hotel i Filippinerne blev en realitet. Verden var ikke kun til inspiration, da rejsen i Filippinerne skulle begynde – nu var ideerne så mange, at tanken om at bygge sit eget hotel blev til virkelighed.

At bygge med naturen og at integrere den som en del af arkitekturen blev af største vigtighed for Christian Kielberg. En indbygget respekt for balancen imellem proportion og skala. Rumfølelsen i de designs, Concept Gardens nu skaber i ind- og udland, er defineret af en tid, hvor man ikke bare tegnede, men stod på grunden for uden ord at opfatte det rum, man søgte at skabe.

I mødet med intuitivt design arbejdede Christian Kielberg med en række fantastiske byggeledere og projektudviklere, som i ham lagde grundstenen til det, han i dag kalder livsstilsbaseret arkitektur. En metode, Concept Gardens arbejder med hver dag.

 

Du kan læse meget mere om Concept Gardens havedesign på hjemmesiden: Conceptgardens.dk