Her på siden finder du links til alle HAVEFOLKETs månedsartikler med tip til, hvad du kan gøre i haven – måned for måned. Har du et godt tip til en af månederne, kan du gå til artiklen om den pågældende måned og tilføje det i kommentarfeltet. Alle HAVEFOLKETs læsere vil dermed få glæde af din anbefaling.

Januar
Januar måned er ofte kold og alt andet end indbydende til havearbejde. Men der er nu alligevel et par ting, du kan gøre, hvis du trænger til at komme lidt ud – eller dyrke haven inde i varmen.

Februar
Februar i haven er såmænd lige så stille og rolig som januar. Men der vil altid være noget, du kan tage dig til, hvis det kribler, og du trænger til udetid.

Marts
I marts er havesæsonen endelig lidt i gang. Små krokus og erantis pibler op over det hele og varsler starten på en ny havesæson, mens solsorten synger fra havens højeste træ.

April
Det er ikke en aprilsnar. Nu kan du gå i haven! April måned står i oprydningens og forberedelsernes tegn. Vi giver et par stikord om vores gøremål i haven her i april.
Giv gerne også dine besyv med.

Maj
Maj er en af de skønneste måneder i haven. Endelig er der masser af liv i alle løvfældende træer og buske, forårsløgene blomstrer om kap og stauderne strutter af sundhed. For os med køkkenhave er det her i maj vi skal have en masse frø og løg i jorden. Og så skal alt det grønne bare nydes og snuses ind i fulde drag!

Juni
Pludselig sker det hele på én gang, og nogle af os har travlt som aldrig før. Dog må vi huske os selv på, engang imellem, at slå koldt vand i blodet og huske at nyde også – eller samtidig. Det er jo ikke meningen vi skal gå hen og blive stressede i de haver, der er så gode for os

Juli
Juli er virkelig en have-nyde-måned, og for mange er det også en måned, hvor man rejser væk fra haven. Har du mon fundet en god “havepasser”?

August
Om havearbejdet i august, når vi altså ikke tager en lur i hængekøjen, for det kan også være en del af havenydelserne i august!

September
Udover at nyde de første efterårsfarver i haven, er september også en måned med æblehøst og måske plantning og flytning af stauder.

Oktober
Her i oktober lukker vi så småt ned for arbejdet i haven. Der ryddes op, gøres rent, flyttes planter, og de mest sarte flytter ind – ind i drivhus, garage, kælder eller på loftet.

November
November kan tage sig ud på mange forskellige måder. Den kan være regn og rusk og skiftende plus- og minusgrader, for så at have nogle perioder med enten milde dage omkring 10 grader eller det modsatte – frost og sne. Men det skal jo ikke forhindre os i at gå i haven, hvis muligheden er til stede og lysten danser i kroppen.

December
Selvom det er vinter, er der stadig en del at tage fat på, hvis du da ikke bare har nået det hele. Aktiviteterne er naturligvis afhængige af vejrliget, så indret dig derefter. Men blot 10 minutter i haven, hvor du kan gå rundt og iagttage, hvad der sker og hvilke dyr, der har været på besøg, gør godt.