PERSONERNE BAG HAVEFOLKET

Et site som HAVEFOLKET kræver mange forskellige kompetencer, en stor bunke energi og så massevis af passion. Den daglige drift varetages 100% af redaktionen. Herudover er der en masse andre haveengagerede mennesker, der hjælper til og bakker op, og det er en af grundene til at HAVEFOLKET består, selvom det kører uden indtjening eller løn. Den daglige dosis glæde modtages blandt via søde kommentarer og mails fra HAVEFOLKETs læsere, og derfor er læserne absolut også en stor motivator for hele HAVEFOLKET universet.
Herunder finder du information om de mennesker, der via engagement, passion og lyst til haveliv har valgt at støtte HAVEFOLKET og på en eller anden måde bidrager.

REDAKTIONEN

Lone Biehl

Lone er uddannet civilingeniør indenfor anlæg og konstruktioner og er selvstændig med rådgivningsvirksomheden etRUM. Den store fritidsinteresse er haven og har været det lige så længe, hun kan huske. Herudover er de primære interesser design, arkitektur, interiør og fotografering! I haven er det de overordnede rammer og indretning til familielivet, der har størst interesse. Der suppleres ofte gerne med havebesøg i ind- og udland. Lone har været med siden HAVEFOLKETs start. Se mere på @havedagbogen.

Læs artikler skrevet af Lone.

Ulrika Sabel

Ulrika bor med sin familie i et klassisk gult teglhus fra 70’erne i et område, der kaldes Fågelsång i Södra Sandby, der ligger uden for Lund i Skåne. Ulrikas have er ca. 1000 kvm. og hun startede i sin tid nærmest forfra med at anlægge en moderne have, som skulle passe til huset, og som også skulle rumme hendes kærlighed til blomster og planter. Ulrika har en naturvidenskabelig uddannelse og arbejder til hverdag på ‘Jordbruksverket’ med emner, som vedrører landbrug, vand og miljø. På HAVEFOLKET skriver Ulrika om sin stilsikre tilgang til haven, om planter og farvesammensætninger og alt det andet, der rører sig i hendes haveliv. Desuden er Ulrika flittig gæst i haver og på spændende planteskoler, så reportager fra hendes ture rundt omkring i verdens grønne åndehuller vil også præge hendes bidrag til HAVEFOLKET. Se mere på @enskimrandetradgard.

Læs artikler skrevet af Ulrika.

ÅRETS GÆSTEREDAKTION

Hvert år deltager en ny gæsteredaktion, der via engagement i egen have bidrager med artikler om egne erfaringer, tanker, ideer og passioner. I år består gæsteredaktionen af disse havemennesker. Klik på et billede for at få en præsentation af skribenten.

ENDNU FLERE SKRIBENTER

Udover årets redaktion og gæsteskribenter har mange flere havefolk bidraget til HAVEFOLKET. Herunder kan du se et udpluk af alle de skribenter, der er med til at forme magasinet. (Listen er slet ikke udtømmende pt., men bliver udvidet med tiden, så flere skribenter bliver nævnt her).

Birgitte Sværke Pedersen

Birgitte kører på landet så ofte, som hun kan. Her får hun frisk luft, løsnet musklerne og renset hovedet, så der er plads til nye ideer. Ideer til hvordan vi kan indrette os med en personlig stil uden at sprænge budgettet. Ideerne kan du finde på hendes private blog, hvor det især handler om at bruge ting med sjæl. Og sjæl får en ting – ifølge Birgitte – først, når den er brugt. @retrogarden

Læs artikler skrevet af Birgitte.

Bonnie Hall

Bonnie er uddannet jurist, men arbejder i dag mere og mere med hendes passion – haven. Bonnies private have er en kolonihave på 400 m2, der ligger i en haveforening i Gladsaxe nord for København, købt i septemter 2014. Ved overtagelsen bestod haven primært af en græsplæne, et enkelt æbletræ og en syren, men er i dag en gennemført romantisk have i cottage gardenstil. @gardening_by_hall.

Læs artikler skrevet af Bonnie.

Helle Troelsen

Helle er først i 50’erne og har boet i Troense på Tåsinge siden 2012. Hun bor sammen med sin kæreste Thomas, og tilsammen har de fire børn, som alle er flyttet hjemmefra. Siden april 2017 har Helle haft firmaet Troensehaven, hvor hun beskæftiger sig med havedesign og haverådgivning. Oprindeligt er hun uddannet socialpædagog med en pædagogisk overbygning fra Danmarks Pædagogiske Universitet, men i dag arbejder Helle professionelt som selvlært havearkitekt med havedesign. @troensehaven

Læs artikler af Helle.

Henrik Mikaelsen

Henrik er uddannet arkitekt og byplanlægger og arbejder i det daglige med projekt- og procesledelse. Henrik tilbringer stort set alle weekender og mange ferier i Sønderjylland tæt ved vadehavet, hvor han har det skønneste fritidshus med dertilhørende have. Haven bliver, selvom den ikke er stor, dyrket med stor fornøjelse, og især lægger Henrik vægt på at udnytte kvadratmeterne fuldt ud. @havehjernen.

Læs artikler skrevet af Henrik.

Jeannett Fruergaard

Jeannett bor i Midtjylland på en gård sammen med sin mand Leif og deres fælles datter Filippa på 7 år. Jeannett er uddannet bager og pædagog, og efter 15 år med kager og brød arbejder hun nu i en privat børnehave i Viborg. Der har ingen dyr i drift på gården, noget af jorden er tilplantet med juletræer, noget er lagt ud i naturgrund til jagt, men det meste af jorden er lejet ud til nabolandmanden.Haven er en landbrugshave på ca 10.000 kvm. @jeannettfruergaard 

Læs artikler skrevet af Jeannett.

Karina Emilie Revsbæk Lauesen

Karina er uddannet designteknolog og har en fortid i modeverdenen. I dag driver hun sin egen tegnestue, hvor hun, ud over at tegne haver er involveret i en masse sjove og kreative projekter. Dertil har Karina også gjort sig fortjent til et gartnerdiplom, har undervist i havens indretning – og så er hun forresten ret ferm til at køre traktor. Karina har været med til at starte HAVEFOLKET og været del af redaktionen indtil 2017. Se mere på @the.gardenroom

Læs artikler af Karina.

Karina Kaas Steensen

Karina er årgang 1971, gift med Henrik og sammen har de to børn. Familien bor i Hedensted Skov ca. midt mellem Horsens og Vejle – tæt på byliv, men alligevel lige midt i naturen. Karina driver agentvirksomheden Kaas Outdoor Living og har fingeren på pulsen, når det drejer sig om indretning i haven. I 2018 har Karina været gæsteskribent på HAVEFOLKET. @Kaasoutdoorliving.

Kjeld Slot

Have- og landskabsarkitekt, Kjeld Slot, arbejder med haver og parker for private og offentlige virksomheder, samt statslige og kommunale institutioner og instanser. Kjeld er uddannet billedkunstner ved Det Jyske Kunstakademi og arbejder, kombineret med sin profession som have- og landskabsarkitekt, også som underviser på Kunstakademiets keramiske afdeling i Aarhus. kjeldslot.dk

Lene Møntegaard

Lene elsker at forene det rustikke og det romantiske, når countrylivet bliver udlevet i et dejligt fiskerhus i Greve syd for København, hvor drømmen er mange flere staudebede og et stengærde i haven. Lene gør det også selv (sammen med sin mand og venner) og finder det inspirerende selv at finde på smarte løsninger, der kan inspirere andre. @LeneMøntegaard.

Læs artikler skrevet af Lene.

Mads Boserup Lauritisen

Mads er bybonden, der står bag virksomheden TagTomat. Mads er gift med Josefin og far til to. Familien bor i en lejlighed på Nørrebro, hvor TagTomat startede i baggården som en hobby på et skraldeskur i 2011. Mads Boserup Lauritsen er uddannet arkitekt fra Arkitektskolen i København, men i dag er det han livsprojekt TagTomat, der fylder hverdagen. @Tagtomat

Læs artikler skrevet af Mads.

Signe Goldmann

Signe boede i kolonihavehuset på Amager og viste smukke billeder på sin blog, Signes Vals, da vi i 2012 startede magasinet HAVEFOLKET. Signe sad dengang i Københavns borgerrepræsentation og kom godt rundt i verden, hvor hun blandt andet stiftede bekendtskab med alverdens botaniske haver og ikke mindst en masse urbane haver, som hun har portrætteret her på magasinet. Signe tager virkeligt smukke havebilleder og er i dag selvlært havefotograf under eget navn. @havefotografi.

Læs artikler skrevet af Signe.

Sofia Sundmark

Sofia arbejder til dagligt som socialrådgiver. Hun bor sammen med sin familie i en gammel fabriks- og arbejderby, Jonsered, som ligger lige uden for Göteborg. Familien består af Sofia, hendes mand Joakim og deres fire børn, hvoraf to af børnene bor stadig hjemme. I haven bor en flok pjuskede dværghøns og to franske vædderkaniner. Huset er bygget af Jonsereds fabrikker i begyndelsen af 1900-tallet og haven er på omkring 700 kvadratmeter. @sofiasundmark

Læs artikler skrevet af Sofia.