fredag den 1. april 2016

SPRØJTEPISTOLEN - KLARER DEN OPGAVEN?

HAVEFOLKET TESTER 

Vores hegn stod til at blive malet sidste år, og i stedet for at male besluttede jeg mig for at prøve kræfter med en sprøjtepistol. 

TEKST & FOTO: KARINA
Alle, der har prøvet at male hegn, kender til ømme skuldre og kramper i underarmen og hånden. Derudover så går der, når man maler med pensel, også en god portion maling til. Dette har betydet, at jeg har udsat malearbejdet i flere år, indtil jeg kom i tanke om, at jeg da bare kunne sprøjte hegnet. 
Da jeg ikke er den mest muskuløse kvinde i verden, var jeg lidt bekymret for vægten af sådan en maskine, for dem, jeg havde set, så temmelig tunge ud. Så fandt jeg WallPerfect Flexio 585, en model fra mærket Wagner, som skulle være så let at håndtere, at selv jeg kunne være med. Nu har jeg testet den, læs med og hør dommen. Her er hegnet, som det hele handler om. Det står ud mod vejen, er omkring 10 meter langt, og det, som virkelig har været problemet, er de mange sprækker, der er mellem alle plankerne. Hegnet byggede vi i 2007, og dengang besluttede vi os for, at det skulle være hvidt - også de planker, som ligger forskudt bag de forreste. At skulle stå med en pensel inde mellem alle de sprækker, kunne jeg simpelthen ikke overskue, og det er faktisk derfor, at tanken om at bruge en sprøjtepistol opstod.
Inden vi gik i gang, rensede vi hegnet af med en højtryksspuler og dækkede derefter af på fortovet for at undgå at stænke med maling.

Sprøjtepistolen, som i øvrigt kan bruges både inde som ude, er udstyret med to forskellige malingsbeholdere, én til at male lodrette flader og én til loft.
At samle delene var ret simpelt. Det eneste, jeg skulle gøre, var nemlig at fylde beholderen med maling og derefter skrue den på sprøjtepistolen. Derefter sørgede jeg for, at dysen stod i den rette vinkel, tilsluttede maskinen til mit strømkabel, og så var det ellers bare at gå i gang.
Jeg skulle jo selvfølgelig lige lære teknikken, men det tog nu ikke lang tid, og så gik det ellers ret strygende. Jeg blev faktisk overrasket over, hvor nemt det var, og hvor hurtigt det gik sammenlignet med at arbejde med en almindelig malerpensel. Hvor lang tid jeg ville have brugt på at male mellem sprækkerne, tør jeg slet ikke at gætte på, men med maskinen tog det ikke mere end et par timer. Jeg blev også temmeligt overrasket over, hvor meget maling jeg havde sparet ved at bruge sprøjtepistolen. Nu har jeg jo malet en hel del konstruktioner inde i selve haven, så jeg ved, hvor meget maling, der går til, når man benytter en pensel. Det gjorde der ikke denne gang, så foruden tid er der også penge at spare. På billedet herover kan I jo se resultatet. Ret fint, synes jeg selv - og så kan jeg komme i gang med alle de andre haveprojekter, jeg har på programmet i år - helt uden ømme skuldre og trætte arme.


Klik her hvis du vil vide mere om sprøjtepistolen; WallPerfect Flexio 585 fra Wagner. 

7 kommentarer:

 1. Det ser sørme da godt ud i sort - dit hegn. Det er et ret godt match til alt dit sorte inde i haven. Jeg glæder mig til at se med her når sæsonen starter op.
  God weekend til dig og familien, Karina

  SvarSlet
 2. Tak Eva
  Jeg er også bare glad for at det er overstået, har virkeligt udskudt det i alt for lang tid.
  Glæder mig også til at vise lidt fra haven i løbet af sæsonen for den kommer ikke til at gå stille for sig:-)
  God weekend tilbage til dig og dine :-)

  SvarSlet
 3. skal man bruge noget speciel maling til sådan en sprøjte pistol ?
  og hvor har du købt den model ? kan ikke lige finde den nogen steder ?

  SvarSlet
 4. Hej Marie
  Malingen som jeg har brugt er bare helt almindeligt træbeskyttelse, så nej det er ikke nogen speciel maling.
  For at finde en forhandlere nær dig vil jeg foreslå at du kontakter Wagner på mailen du finder nederst på deres hjemmeside. Brug linket jeg har lagt til sidst i artiklen og så skulle det være nemt at finde.

  SvarSlet
 5. Ps. du kan også google: WallPerfect Flexio 585.
  Det første link der dukker op i søgningen henviser ihvertfald til én forhandler kan jeg se.

  SvarSlet
 6. Jeg prøvede det af for nogle år siden, men malingen var måske for tyk/ kraftig så der kom alt for lidt maling ud, så droppede det igen.
  Men et andet hegn skal males i år, så måske jeg skulle prøve igen...

  SvarSlet
 7. Hej Sandra
  Du kan med fordel tynde malingen en lille smule op med vand hvis det er vandbaseret og terpentin hvis det er terpentinbaseret - ikke meget med en lille sjat.
  God arbedslyst :-)

  SvarSlet

ANNONCE