Hvis du er nysgerrig efter, hvad der sker bag kulisserne på redaktionen her på HAVEFOLKET, så læs endelig med her. For det er igen tid til forandringer, og vi er meget glade for de nye tiltag.


REDAKTIONEN

Den 30. september 2012 så HAVEFOLKET dagens lys for første gang. Som du måske ved, var vi dengang fem gæve kvinder, som havde besluttet os for at lave dette havemagasin, og som satsede en masse fritid, arbejdstid og hjerteblod på at få magasinet stablet på benene.

Siden er der sket meget på redaktionen. Vi har sagt farvel til nogen og sagt hej til andre. Vi har haft rigtig mange gæsteskribenter. Både gæster, der har skrevet med i længere tid som fx vores dygtige gæsteskribenter i 2017, og før det en masse af gæster, der skrev med over en eller flere artikler.

Det har været fantastisk spændende at arbejde sammen med så mange passionerede havemennesker. Ulla (Frk. Anemone) har skrevet med om sine blå yndlinge. Vores allesammens søde evigt-kommenterende Gunvor, som vi desværre endnu har til gode at møde face-to-face, har faktisk også skrevet med. Dorthe (som du måske kender som Glimpses and Moonlight på Instagram) har skrevet med. Havearkitekt Kjeld Slot har givet sine bidrag – og mange mange flere.

Af gæsteskribenterne i 2017 skriver Ulrika og Jeannett med videre ind i 2018. Vi har som et yderligere tiltag aftalt, at de hopper med ind i redaktionen her i 2018, så vi får givet den en tiltrængt udvidelse.

Vi har tidligere præsenteret Ulrika og Jeannett, men i dag får du lige en lidt udvidet præsentation.

Jeannett Fruergaard 

Jeannett Fruergaard er midt i 40’erne år og bor i Midtjylland på en gård sammen med sin mand Leif og deres datter Filippa på 8 år. Jeannett er uddannet både bager og pædagog, og efter 15 år med kager og brød arbejder hun nu i en privat børnehave i Viborg. Der er intet dyrehold på gården. Noget af jorden er tilplantet med juletræer, andet lagt ud i naturgrund til jagt, et område er udlagt til den private have, men det meste af jorden er lejet ud til nabolandmanden.

Selve haven er en landbrugshave på ca. 10.000 kvm. Første spadestik blevet taget i år 2000, men der er lavet en del ændringer siden. Rundt om gården er der to hobby-frugtplantager, en køkken- og skærehave, en græs-, staude- og rosenhave, en skovhave samt en guldregnallé. Der er selvfølgelig også en gårdsplads, en del træer samt græs og levende hegn rundt om gården. Har du læst med i 2017, har du allerede været med rundt i en stor del af Jeannetts og Leifs flotte have og ved at hun er ikke så lidt passioneret omkring prydgræsser.Jeannett skriver på HAVEFOLKET mest om havelivet i den imponerende landbohave, men hun deler også rundthåndet ud af fortællinger fra alle de inspirerende haver, som hun besøger hen over året.

Ulrika Sabel


Ulrika er i starten af 40’erne og bor med sin familie i et klassisk gult teglhus fra 70’erne. Huset ligger i et område, der kaldes Fågelsång i Södra Sandby, der ligger uden for Lund i Skåne. Familien består af Ulrika, Hans og deres tre børn: Erik, Ebba og Flora. Haveinteressen begyndte at spire, da Ulrikas ældste børn var små, og var sprunget i fuldt flor, da Flora blev født. Deraf navnet. Familien flyttede til huset i 2012 og startede med at anlægge en ny have i 2013, efter at hele grunden var blevet drænet. Haven er ca. 1000 kvm., og indeholdt få træer, buske og andre planter, da de flyttede dertil. Så Ulrika har startet nærmest fra begyndelsen med at anlægge en moderne have, som skulle passe til huset, men som også skulle rumme hendes kærlighed til blomster og planter. Ulrika har en naturvidenskabelig uddannelse og arbejder til hverdag på ‘Jordbruksverket’ med emner, som vedrører landbrug, vand og miljø.På HAVEFOLKET skriver Ulrika om sin stilsikre tilgang til haven, om planter og farvesammensætninger og alt det andet, der rører sig i hendes haveliv. Desuden er Ulrika flittig gæst i haver og på spændende planteskoler, så reportager fra hendes ture rundt omkring i verdens grønne åndehuller vil også præge hendes bidrag til HAVEFOLKET.Vi glæder os meget til at skrive sammen i det kommende år, når vi som vores overordnede formål vil byde på endnu mere inspiration til havelivet og til sammensætning af dit eget helt personlige haveunivers.

Skulle du have spørgsmål til vores nye redaktionsmedlemmer om magasinet, redaktionen eller andre ting, som du gerne vil have svar på omkring HAVEFOLKET, så skriv endelig til os i kommentarerne herunder. Og så glæder vi os ellers til mange flere spændende haveartikler her på sitet.

Grønne hilsner,
redaktionen

Henrik, Ulrika, Jeannett & Lone