Så er det ferietid, og det betyder, at nu skal der læses bøger! Sommer, hygge, ferie og bøger er bare en god kombination. Her får du links til artikler om gode havebøger og tip om nye bøger fra 2018.


REDAKTIONEN

Er der noget bedre end at sidde i haven under et skyggefuldt træ med en frisklavet kop kaffe eller måske et dugget glas vin – og så en bog? Eller måske, når man ligger på stranden, og man er blevet mæt af udsigten til bølgerne. Eller sidder på en cafe sydpå og rent faktisk gerne vil strække oplevelsen meget længere end det bæger kaffe, man normalt hælder i sig på vej til jobbet. En bog er bare et godt tidsfordriv, når man har fri, og tempoet er kommet ned. Nu kan man nemlig rent faktisk få læst bogen, i stedet for at den bare ligger der på bordet, hvor man forlod den, sidst man blev distraheret af et eller andet praktisk gøremål, som hverdagen jo er fuld af. Når det så oven i købet er havebøger, så er det jo noget nær helt perfekt!Dem er der heldigvis mange af nu om dage, og de fleste er faktisk også rigtig gode. Nogle af os mindre erfarne havefolk har lært meget gennem havebøger, og de fleste har også nogle stående, som bliver konsulteret af og til, og som næsten af sig selv slår op på de mest populære sider. Det er det gode ved bøger, de er der bare og står pænt og venter på at blive læst, når tiden er til det. Og det er den nu, hvor det er ferie.

Mangler du lidt inspiration til din shoppingliste hos boghandleren, har vi her samlet en række titler, som på forskellig vis runder forskellige aspekter af livet i haven, nogle med masser af gode ideer og tips og tricks, men uden at være egentlige manualer. Lige den slags bøger, der kan fyre op under lysten til at give den gas i haven – også selv om det er ferie og tid til at dase.

FORÅRETS NYE HAVEBOGER

I år er det for alvor strømmet til med nye havebøger. Man kan virkelig mærke, at mange har fået øjnene op for haveglæderne, og at der igen er bud efter god inspiration og viden om emnet. Her har vi samlet en lille oversigt over nogle af de nye bøger, som vi gerne vil gøre dig opmærksom på. Se dem her >>

JULIA LAHMES KOLONIHAVELIV
Julia Lahme har skrevet en passioneret bog om livet i nutidens kolonihaver. Med afsæt i sin egen historie, fortæller hun om baggrund og nutid for 16 små kolonihaver fordelt over hele Danmark. Læs om hvordan Julie tabte sit hjerte til kolonihavelivet >>

SLIP HAVEGLÆDEN LØS
I dag tager vi hul på en serie på tre dele, hvor Lotte Bjarke deler ud af tanker fra sin nyeste bog ‘Slip haveglæden løs’. En bog om fryd, facts og fiduser, som hun selv kalder det. Vi har nydt den dejlige bog med masser af haveglæde og håber, du har lyst til at læse med på seriestarten i dag, hvor det handler om ‘havearbejde’.
I DORTHE KVISTS HAVE
Over de næste uger tager vi med på besøg i haven hos Dorthe Kvist. Dorthe har skrevet bogen ‘Sådan skaber du rum i din have’, som er udgivet af Koustrup & Co, og i de kommende indlæg fortæller hun om indretning af sin egen have med plads til to voksne og to børn på 9 og 14 år, en kat og fem høns.

Læs videre her >>

SECRET GARDENS
Normalt skrives vores boganmeldelser af HAVEFOLKETs redaktion, men Ole Fournais havde en bog på hylden, som han bare ikke kunne lade være med at fortælle dig om. Derfor får du her Oles beskrivelse og vurdering af bogen ‘Secret Gardens’ udgivet af National Trust >>