Sidste sommer inviterede Tivoli Friheden til blomsterfestival. I år starter havesæsonen endnu tidligere. Den er nemlig allerede i fuld gang, idet over 100.000 forårsløg nu pryder parken.


TEKST & FOTO: LONE

2021 er året, hvor Claus Dalby står bag designet af parkens forårsblomstring, og vi har været inde og nyde de tusindvis af forårsløg, der er lagt i jorden i efteråret. Vi besøgte parken denne anden weekend i maj, og festfyrværkeriet var i fuld gang.

Ikke langt fra indgangen ligger området med det rød-hvide pariserhjul, hvor Claus har komponeret bede i de samme farver. Røde og hvide tulipaner i flere nuancer og faconer er allerede godt på vej. Inden for få dage vil det stå i fuldt flor.

Længere nede i parken er det de hvide, gule og orange farver, der fanger blikket. Som Claus fortæller under besøget, er der her satset på varige løg, der forventes at komme igen til næste år og derfor ikke skal tages op af bedene for at give plads til sommerblomster senere på sæsonen.

Valget er faldet på den orange tulipan  ‘Orange Emperor’, den stærkt gule ‘Golden Appeldoorn’,  den hvide ‘Hakuun’ og ikke mindst den cremegule ‘Ivory floradale’.

Ind imellem finder man de stærk gule narcisser ‘Dick Wilden’.

Den hvide narcis hedder ‘Ice Follies’.

Også længere fremme i parken møder man kombinationen af gult og orange. I forårssolen bliver farverne nærmest flammende.

Tæt på den gamle restaurantionsbygning ‘Restaurant Terrassen’ er farverne mere diskrete. Her har Claus valgt at holde sig til de helt lyse og hvide nuancer – krydret med blå forglemmigej, der danner bund i bedene. Den hvide tulipan, der lige nu dominerer bedene, er ‘Purissima’. Nacissen ‘Mount Hood’ er også godt fremme.

Andetsteds i parken finder vi denne kombination med lysgule liljetulipaner i kombination med bourgogne.

Der er masser at opleve og nyde. Et besøg i parken kan varmt anbefales, og hvis du kommer i weekenderne, kan du høre Claus’ foredrag, der afholdes foran ‘Restaurant Terrassen’. Han tilbyder også en daglig, guidet tour, hvor du kan følge med rundt og få forklaringer på alle forårsbedene.

 

Her er vi:
Tivoli Friheden
Skovbrynet 5
8000 Århus C