onsdag den 7. november 2012

GODT KLÆDT PÅ

SHOPPING

Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning! Den sætning tror jeg at vi alle har hørt før, og det er jo sandt nok - sådan da... 


TEKST: KARINA 
FOTO: FORHANDLERE

Det er blevet vinter og "popo'en" har allerede godt fat i sofaneseren. Man kigger længselsfuldt ud i haven. Måske er der noget der stikker en i øjnene, måske er der noget man ikke fik ordnet i efteråret, men stadig kan nås. Den dårlige samvittighed kommer på visit med jævne mellemrum - og så er de indledende ord jo gode at huske på.

I min garderobe har jeg et par sikre vindere, som hives frem hver eneste vinter. Måske er mit outfit ikke det mest sexede i verden, men det er min have heldigvis ligeglad med og det er jeg for den sags skyld også, for det vigtigste er jo blot at kunne holde varmen.
Nu er mit fikse, lille vintersæt efterhånden ved at være slidt, men når jeg skal have nyt, så går jeg efter samme opskrift.


Mads Nørgaard strik fås hos: Saltshop. Fjällräven Forest Hydratic-hat fås hos: Outnorth.
Rostaing havehandsker fås hos: Livingdesignshop. Fristads Kansas Luxe overalls fås hos: Billig Arbejdstøj.
Polarstrømper og Otter sikkerhedsstøvlen fås hos: Dansk skovudstyr.

 • Min elskede islandske sweater er efterhånden gennemhullet. Nu har jeg kig på den lækre Mads Nørgaard strik der også fås til børn. Det jeg har brændt mig varm på er den store krave og den hyggelige detalje i kanten. Den vil helt sikkert være en opgradering i forhold til min gamle. 
 • Og så er der min gode gamle hat, som jeg engang fandt i en genbrugsbutik. Det kan godt være at jeg ligner en nørd, når jeg går rundt derude, men jeg kan ikke leve uden min hat. Fjällräven Forest Hydratic hatten er lavet i et vandtæt og blødt materiale. Den er ret skøn synes jeg, så når min sure gamle ikke kan mere, skal jeg have en Fjällräven på hovedet. 
 • Mine havehandsker bliver hurtigt slidt op, så næste gang jeg skal investere vil jeg have nogle i en ordentlig kvalitet. Den franskejede familievirksomhed, Rostaing, har lavet handsker siden 1700-tallet og er både kendt for kvalitet, fornuftig pris og omtanke for miljøet. 
 • Så kommer vi til bentøjet. Faktisk så sker det ofte, at jeg beholder mine hverdagsbukser på og til min store ærgrelse får jeg dem hurtigt ødelagt. Et andet problem er at det kan blive koldt omkring lænden når man har bukser på, så jeg må have mig et par Fristads Kansas Luxe overalls. Kansas laver tøj i en kraftig kvalitet, og det er godt når man er nede og kravle på alle fire. 
 • Gode sokker skal der også til. Strikstrømper har det med at blive hullet inden man får set sig om og jeg syntes heller ikke at komforten er helt som den kunne være. En par gode arbejdsstrømper er et must. Polar strømpen har en god pasform og holder fint på varmen. 
 • Til sidst er der arbejdsstøvlerne. Et par sikkerhedsstøvler er en god ting, hvis man skal ud med de kraftfulde værktøjer - eller hvis man er en spade med en spade. Mit næste store ønske er et par gode, forede vinterstøvler med stålindlæg i tåen. I øjeblikket render jeg rundt og fryser i mine uisolerede skovmandsgummistøvler. Det dejlige ved Otter støvlen er, at de går ned til størrelse 38, som desværre ikke er så typisk.
 
Artifact Bag // American Handmade
Så skal vi videre til feinsmeckerafdelingen.
Det amerikanske firma Artifact har lavet både haveforklæder og tasker til haveredskaberne, som laves i hånden på et lille værksted i Omaha, USA.Med sådan et forklæde ville jeg for alvor genoverveje prikle- og pottearbejdet, som ellers ikke er min stærke side. Både tasker og forklæder fås i forskellige farver. Dem kan I se mere til på: Artifactbags.com   

Det var mit lille bud på hvordan man kan holde varmen, krydret med lidt lækkert lir - så drop de dårlige undskyldninger. På med de lange underdrenge, den varme strik og de forede støvler - og kom så ud i den friske luft og få bestilt noget!

7 kommentarer:

 1. Dejligt blomsterfrit havetøj (en kende mere checket end mit, som jeg en dag for morskabens skyld må offentliggøre:0))

  Så "Sarah Lund goes gardening" er ret cool - på den varme måde! Lige til årets ønskeseddel!

  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlet
 2. Jeg er heller ikke noget hit, når jeg går i haven, men hvem er det? Kun dem som tripper rundt derude og ikke laver andet end klippe lidt roser om sommeren.
  Jeg klæder mig også godt på, når jeg skal ud, men det trækker unægteligt mere derude, når solen skinner :)
  Tak for alle linkene måske er der idéer til julegaveønsker.

  SvarSlet
 3. P köpte den der sweatern før nogen år siden og den er bare dejlig! Jeg snupper den tit som tæt.
  Noget jeg savner er riktigt gode arbejdsbukser til Kvinder! Altså, bukser der man ikke har brug for at vare Minus om hofterne.. Findes der det? Anyone?

  SvarSlet
 4. Til Anna.
  Firmaet der hedder Garden girl laver havearbejdstøj til kvinder, med en fantastisk pasform. Jeg har selv en del af deres arbejdstøj, da jeg er i haven næsten dagligt. Det er så fint og behageligt, så ofte har jeg det også på når jeg ikke er i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette! Jag har sett dem men hade lige glemt at de existerade så de må jeg tage en kik på :)

   Slet
 5. Sikke nogle lækre haveforklæder fra artifact!
  Sådan et måtte gerne ligge under juletræet.. :)

  SvarSlet
 6. Mette Goldmann9. nov. 2012 09.10.00

  Jeg sidder og tænker på, at sådan et haveforklæde må da være lige til at sy selv efter de fine billeder. Måske en julegaveide til min dejlige datter (og mig selv), så vi ikke længere skal bruge tid på at lede efter beskærersaksen, som vi sidst brugte ..., ja hvor var det nu, det var??

  SvarSlet

ANNONCE