fredag den 30. november 2012

TAKE THIS WALTZ

HAVEBLOGGERENS HAVE

Takten er slået an, når vi en aften midt i september er på besøg hos en kvinde med et enormt gå-på-moduanede kræfter og en have, hvor man kan danse vals.

TEKST: LONE & MARIANNE
FOTO: LONE & SIGNE

Haven, vi besøger for første gang denne aften, er en kolonihave. Måske kender du haven allerede, for her bor en haveblogger og hendes blog er navngivet efter husnummeret, der slår takten an til en vals: 1-2-3. 

På grunden finder man et charmerende sort/hvidt kolonihavehus, der ligger placeret midt i en skøn, lille have, der rummer alt fra komplet cottagestemning til trist græsplane i de ender af haven, hvortil havens ejer endnu ikke er nået. Netop dette understreger ved allerførste øjekast, hvordan en havekvindes gå-på-mod kan ændre en trist misligholdt have til et lille paradis på jord.

Havekvinden du nu er med på besøg hos, er Signe, der har den velbesøgte haveblog Signes Vals.
Det første der møder os er den nu berømte og helt enorme cypreshæk, kendt fra artiklen om Signes fiaskobed), men så snart vi er i indkørslen, mødes vi af den yndigste indgang til en kolonihave, man kan tænke sig. Vi bliver nemlig budt velkommen til haven af et klassisk, hvidt stakit, der hos Signe flankeres af den skønne rose "Scepter d'isle". Det er sådan en rose, der bare smiler kærligt til os, ligesom Signe selv.SIGNES OASE
Når man - som Signe - er alene om at omdanne drømmene til virkelighed tager det sin tid. Men vi har fulgt hendes ihærdige indsats via havebloggen og kender alt til den pergola ved morgenterrassen, der er ved at tage form.

Vi ved, at hun alene kvinde har afbalanceret overliggerne til pergolaen med spande med sand i, og at hun i det hele taget er utrolig opfindsom. Det er virkelig det forhåndenværende søms princip, der dur her. Da vi spørger hende, hvordan hun har fragtet alle de brædder fra byggemarkedet til kolonihaven på cykel, så griner hun mildt og siger, "Nej nej, de er da fra de dersens pallebure, som jeg modtager mit brænde i". Selvfølgelig er de det!

Og da vi står på den hyggelige morgenterrasse, ud for husets indgang, på et hævet parti med en begyndende pergola omkring, ser vi de projekter, vi har læst om på bloggen, i levende live.

Drømmen er på vej til at blive virkelig, og området rummer netop den cottagestemning, som man forbinder Signe med. Her kan der drikkes kaffe og snakkes i timevis. Her er dejligt at være.ALTID I GANG 
Ja, tiden går og vi kunne snakke i timevis, som havefolk nu bare kan, når kemien er der - men vi skal jo selvfølgelig også på en havevandring. Vi behøver ikke engang tale om det, for det er nærmest selvskrevet, når haveentusiaster mødes.

Vi kan hurtigt erfare at den frodighed og skønhed, der er på morgenterrassen, også findes andre steder i haven, hvor hun er ved at realisere sine drømme. Og når man drejer hovedet, kan man tydeligt se at andre steder ligger helt uberørt hen og venter på at blive taget sig kærligt af. Trillebør, havespande og redskaber står fremme. For sådan er Signe. Da hun for et par år siden malede sit nye, lyseblå hus sort nåede hun lige at male to-tre planker hver morgen inden hun tog på job, og sådan er det hele vejen igennem. Det er det muliges kunst.

Det er i det hele taget tydeligt at vi besøger en kvinde, der ikke spilder tiden. Her er altid noget i gang! Hvert ledigt øjeblik bliver udnyttet på denne tid af året.

Da vi kommer rundt om et af hushjørnerne er det dette syn, der møder os midt i et område af haven, som Signe ellers ikke er startet på ombygningen af endnu. Det er rosen 'Willestrup/Eden rose' der lige stikker hovedet frem. Og sikke et skue!

Som Signe fortæller er farverne stærkere her sidst på sæsonen end ellers, og den er stadigvæk utrolig smuk.

Selvom 'Willestrup' er drømmende dejlig og tager hele billedet, så prøv lige at tjekke baggrunden ud. Der ligger resterne af Signes terrasse. Og når vi siger resterne, så er det fordi hun anvender de sten, terrassen på bagsiden af huset er lagt med, til kantsten omkring alle de fine bede, du har kunnet følge på hende blog. Smart! Signe planlægger nemlig en træterrasse bag huset en gang.
Hele vejen rundt i haven har vi selskab af Signes trofaste følgesvend, Voodoo. Han er en lille nuttet fyr, der håber på at én af os vil kaste bolden . Og selvfølgelig vil vi det! Så når vi har kastet første kast, så er det fast arbejde - for hvem kan modstå et blik som dette?
DRØMMENE
Hvis du har været inde på Signes blog er du ikke i tvivl om at Signe drømmer. På turen rundt i haven ser vi ikke bare alle de steder, hun allerede har anlagt og skal i gang med - men vi ser også alle drømmene. Vi genkender dem fra hendes blog. Se f.eks. på fotoet herunder hendes illustration af tankerne omkring forhaven, hvor det store ønske er etablering af et romantisk havebassin.

Til højre ser du hendes haveplan før og efter.


Du kan se flere af Signes drømme på hendes blog - under "Drømme". Der kan du også se en masse før-og-efter-fotos. Det er ret sjovt og minder én om, at havelivet er en lang proces!

ET SÆRLIGT TALENT
Som afslutning på havebesøget hos Signe vil vi gerne have lov til at vise dig nogle af hendes mange smukke fotos. Signe har efter vores mening et helt særligt øje for makrofotografering. Hun fanger ganske enkelt lys og detaljer på en måde der gør at man bliver tryllebundet.

Så snup lige en ny kop te/kaffe og læn dig så tilbage og klik på det første billede herunder - herefter bliver de vist i stort format. Du kan så bladre videre i fotoserien med piletasterne. 
Nu skal du nemlig bare nyde og lade dig forføre ...

5 kommentarer:

 1. Et kærligt portræt I har lavet af en ihærdig og dygtig havequinde, som begejstrer os med sin kunnen og sine drømme. Og Signes billeder er uforlignelige :)

  Ulla

  SvarSlet
 2. Denne artikel er virkelig kræs for havefolket, den har en dejlig beskrivelse af Signe og hendes have...og så de skønne fotos. Jeg synes virkelig at det er en god ide, at I viser nogle af havebloggernes haver frem, det gør de jo selvfølgelig selv på bloggene, men når andre beskriver både bloggeren og haven, så kommer der en spændende og anderledes historie frem, som havebloggerne ikke selv fortæller:-)

  SvarSlet
 3. Tak for gensynet med Signes smukke billeder. Hun er en knag både til at fotografere og lave have, og det med drømmene har Signe også helt styr på.

  SvarSlet
 4. Det er bare nogle helt fantastiske billeder. Hvor jeg dog glæder mig til det hele blomstrer igen næste år. Ja havedrømme er de bedste drømme der findes :-)

  SvarSlet
 5. Lækkert sted du har der, tak for kigget.

  SvarSlet

ANNONCE