søndag den 19. juli 2015

SÅ HELLERE EN GÅS - ELLER TO

Gæs
DYR I HAVEN 

Det er så hypet at have høns. Selv er jeg slet ikke så meget til lige netop denne type fjerkræ . Jeg er faktisk lidt bange for dem af én eller anden grund, men kommer det til gæs så er det en helt anden sag. Se blot, hvem kan stå for sådanne kræ?
TEKST & FOTO: KARINA 

Så nej, det med høns bliver aldrig noget, vi kommer til at have på vores matrikel, slet ikke da jeg ikke er den eneste om at være lidt rædselsslagen overfor de populære dyr. Til gengæld er vi alle i familien bare helt vilde med gæs, og vi kunne stå i timevis og muntre os over deres fantastiske og også lidt flabede adfærd.

Gæs

For de ved jo godt hvem det er, der bestemmer. Det er dem! Og har du et problem "så kom du bare an". Helt som jeg tiltrækkes af mennesker, der er stolte, egenrådige og rebelske, så elsker jeg også dyr med disse kvaliteter. Derfor har jeg også en kat!

Gæs


Men skulle jeg have et par af den fjerede slags gående i haven, så skulle det bare være gæs. Jeg kan simpelthen ikke lade være med at trække på smilebåndet over dem. Her er da tale om personlighed.

GæsDe gæs, du ser her, er faktisk ikke kun fyldt med karakter, men har også en lidt usædvanlig bopæl. De bor nemlig midt inde i en kirkehave i Barcelona. Jeg er blevet fortalt, at de for længe længe siden er flyttet til helt af sig selv og er blevet boende i generationer.

GæsDet er da dedikeret - men hvem turde også smide sådan et par slagsbrødre og tæsketanter ud - ikke jeg.

Catedral de Barcelona


Har du lyst til at møde de skønne gæs IRL, så er adressen herunder. Kirken er i øvrigt også ganske smuk.

Catedral de Barcelona
Pla de la Seu, s/n
08002 Barcelona, Spanien

6 kommentarer:

 1. Gæs tja...hvis de kan holde duer væk, så kunne det jo være værd at overveje. Faktisk er jeg en kende ræd for mere eller mindre alt med fjer på, men gæs ligger langt nede på listen over forbifremkaldende fjerede væsner.
  Lidt af en attraktion i sig selv med gæs i kirkehaven!
  I går måtte jeg stoppe midt på gaden i Ho Chi Minh, midt blandt dyttende biler og 1000-vis af scootere lå en høne og tog støvbad, rundt omkring pippede små kyllinger. Jeg hoppede selvfølgelig i luften af forskrækkelse, da jeg fornemmede noget bevæge sig alt for tæt på mine fødder. Heldigvis var det "kun" en høne, hvis det havde været en due - jeg tør slet ikke tænke tanken!
  Hvis jeg kommer til Barcelona (det står på ønskelisten) vil jeg da kombinere kirke med at besøge de vingede væsner i gården.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 2. Jeg må krybe til korset, jeg har fået høns på hjernen. Om det bliver til at jeg får høns i haven, ved jeg ikke. Men jeg drømmer. Gæs er smukke, de passer perfekt ind i kirkens smukke omgivelser. Tak for tippet, måske til det næste besøg i Spanien?

  SvarSlet
 3. I gamle dage havde de faktisk gæs gående frit på de store gårde som en slags "vagthunde". De gækker jo op hvergang der kom nogen og ofte angreb gasen jo osse de ukendte gæster. Gad vide hvor mange nærgående turister der har fået et nap i benet af gæssene? hi hi det ville jeg nu godtnok gerne ha set.
  Men det er nu høns af de store slags vi har. De jagter da ikke gæster, de nøjes med at hapse ostemaden ud af hånden på os, hvis vi sidder på teressen når de er ude. Og de er flinke til at guffe diverse utøj i haven osse.
  fjerderede hilsner Gunvor

  SvarSlet
 4. Jeg har 2 gæs gående i gåsegården på gårdspladsen, det er super hyggeligt, de fortæller altid når der kommer gæster :-) Så det kan varmt anbefales med et par gæs.
  Sommerhilsen Anette

  SvarSlet
 5. Hvilken sød historie om kirkegæssene og jeg kan også bifalde grunden til at holde kat! Det eneste jeg kender til gæs, har jeg fra min søsters lille farm. Og der skal jeg da lige love for at gæssene er egenrådige og herskere! De skælder ud og skider på det hele... i ordets bogstavligste forstand! Skal der fjer på min matrikel, tror jeg at jeg klarer mig med en undulat... ;o)

  SvarSlet
 6. Tænk sig hvor et "lille indlæg" kan blive til fem høns - er det ikke sådan ordsproget lyder? ;-)
  Hvor er det dejligt med alle jeres kommentarer og læse om alle jeres erfaringer og oplevelser. Også sjovt at læse at jeg ikke er den eneste med en lille fjer-fobi - det troede jeg at jeg var mere eller mindre alene om :-)

  SvarSlet

ANNONCE