søndag den 21. august 2016

IKKE FLERE HAVEPROJEKTER

HAVEDAGBOG

"Ikke flere haveprojekter", er en sætning, jeg kan høre mig sige hvert år, når en havesæsonen er ved at være slut. 

TEKST & FOTO: KARINA


Jeg har også sagt det i år, men efterhånden har folk i min omgangskreds svært ved at tro på sætningen. Jeg forstår dem også godt, for der har stort set ikke været et år i mit liv med haven, hvor vi ikke har været i gang med et eller andet kæmpe projekt. Forrige år var det en ny spiseterrasse i vesthaven, som fyldte i sommerprogrammet, og sidste år var det tegl-lægningen, som weekenderne gik med. I år har det været en mindst lige så stor omgang, hvor det største projekt uden tvivl har været at bygge den store pergola dér, hvor vores havestue engang stod.


I forhaven er der til gengæld ikke sket det store - jo forresten fik jeg færdigmalet hegnet, som jeg tog hul på sidste år.
Men ellers ikke det store i forhaven. Et par stauder er blevet flyttet, men det går næppe under kategorien store haveprojekter.


Det er og var derimod projekt pergola, for ikke blot skulle den bygges. Havestuen, som stod der før, skulle nemlig først rives ned. Til den proces hørte også nedrivning af de murede vanger, hvilket allerede dér gav os sved på panden. Er du nysgerrig efter at se, hvordan der så ud dengang, så kan du klikke lige her.
 Ud over vangerne fjernede vi også de gamle pergolaer i baghaven. Hjortetaktræerne var ganske enkelt blevet for store til, at der kunne være plads til det hele, så væk med pergolaerne og i stedet blot én stor terrasse, hvorfra hjortetaktræerne nu vokser op.

I den vestvendte have skete der også en lille smule. Blandt andet har den fået en lille børne-terrasse til min søn, som jeg viste for et par uger siden.Hvad det projekt angår, var det heller ikke af de store og krævende, men alligevel et projekt, det var rart at blive færdig med.

 En lille ting, der er kommet til ved den vestvendte have og vores spiseterrasse, er et lille afsætningsbord lavet af en tralle, vi havde liggende. Om jeg kan lide det eller ej, har jeg ikke helt besluttet mig for, men praktisk er det da.


 Om afsætningsbordet skal blive eller ej, vil jeg tænke over lidt endnu, men en ting er sikkert: Ikke flere haveprojekter for i år og heller ikke næste år. Nu skal der nydes og slappes af. Karlo her er allerede godt i gang.

10 kommentarer:

 1. Hi hi, mon du kan holde det løfte til næste år?
  Det er for øvrigt blevet en flot pergola-terresse i har lavet.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm tja Gunvor jeg tør jo ikke at love noget, men faktisk så er der ikke rigtigt nogle ønsker om flere forbedringer ligenu, men man skal aldrig sige aldrig :-)

   Slet
 2. God ide at springe et år over mht store projekter, men det kan være svært... Det er blevet så smukt og harmonisk altsammen og I burde kunne nyde og give sønneke en mulighed for at se at I godt kan pusle med små projekter;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret Lisbeth! Har også gået meget og sukket efter "bare" at ha' en have der blot skal vandes og nusses om. Næste år har vi et lille pergola-projekt, men det er en nem opgave og så skulle der gerne blive plads til at det lette og hyggelige :-)

   Slet
 3. Hvor er det utroligt smukt... det er da vist sjældent man ser noget så perfekt gennemført.... ihverfald er det sjældent for mig :-) Tillykke med det... og lov nu ikke for meget

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sussi
   Skal nok lade være med at love noget - det har jeg vist lært nu :-)))

   Slet
 4. Jeg er spændt på at se, hvad næste års haveprojekt bliver!? Du er vist ikke den type, der læner sig tilbage og siger: Det var så det,"
  Dette års projekt er blevet rigtig flot. Det er så veldimensioneret og harmonisk.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Den har du fanger meget godt Elna, men jeg vil gerne bare prøve at læne mig lidt tilbage og nyde det der allerede er sket i haven (min krop vil nok også elske mig for det :-)))
   Tak for din kommentar

   Slet
 5. Resultatet af alle anstrengelserne er blevet så mega sejt!
  Der kan da ikke være flere større projekter lige med det samme...
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er der heller ikke Pia - ihvertfald ikke for i år :-)))

   Slet

ANNONCE