søndag den 22. januar 2017

ÅRSKAVALKADE I HAVEN / DEL II

HAVELIV

Jeg besluttede i sidste uge at lave en lille årskavalkade her fra min have, hvor jeg lagde ud med en rundtur i forhaven. 

I dag fortsætter turen om mod baghaven, hvor der er sket en hel del.  

TEKST & FOTO: KARINA
AUGUST 
Vi sluttede af med august måned i forhaven og tager lige måneden med i de resterende haverum.


I den vestvendte have ser det ud, som det plejer, bortset fra en lille ny terrasse foran sønnens karnap ved skuret.Den blev lavet sideløbende med pergola-byggeriet og mangler fortsat lidt afsluttende finish.Ellers har vesthaven ikke været udsat for så megen forvandling bortset fra, at der i stedet for at være en havestue mod øst nu er en pergola.Og herunder er så pergolaen, som vi har brugt hele sommeren på at bygge.Den stod klar omkring midt august, så det var om at nyde den, så længe vi kunne.SEPTEMBER
Lounge-terrassen ved baghaven blev i samme ombæring udvidet. Imens pergola-byggeriet stod på, brugte vi denne plads til at male og save, men da det hele stod færdigt, kunne den atter gøres "beboelig".Fra lounge-terrassen et kig mod den nye pergola. Det var en ufattelig langsommelig byggeprocess at opføre den, men resultatet var hele sliddet værd.OKTOBER
Netop som det hele stod færdigt, og de sidste solstråler blev nydt, satte efteråret for alvor ind. I forhaven begyndte bedene at falme, ganske som de gør det hvert eneste år.

NOVEMBER
I november begynder træerne så småt at smide løvet. De første, der smider bladene i min have, er kirsebærtræerne.Derefter kommer hjortetaktræerne, der ikke altid er enige om tidspunktet.DECEMBER
Til slut blev det december. En skøn tid, hvor julen har taget over derude, og hvor haven nok mest nydes inde fra vinduerne. Her på billedet står et par grantræer og spreder glæde. Det gør de faktisk stadig, for jeg nænner ikke helt at tage dem væk. Måske om et par uger - for lige nu sidder jeg, hvor jeg startede: ved skrivebordet, travlt optaget af nye planer for haven. Alting går i ring, ikke kun i haven - men også for haveejeren.

Gik du glip af Årskavalkaden i haven del I, så klik blot på linket, og kom med mig en tur i forhaven, hvor det blomstrer lystigt forår og sommer. 

7 kommentarer:

 1. Det bliver spændende at følge, når dine ny planer skal føres ud i livet. Jeg beundrer dig for, at du plantemæssigt forstår at begrænse dig. Det gør haven så enkel og smuk, og man lægger mærke til havens linjer.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elna
   Jeg vil ikke sige at det er helt nemt at være så begrænset, men jeg prøver :-)

   Slet
 2. Hvilket træ er det, der er på det først billede? Er det en dværg kugle sumpeg?

  SvarSlet
 3. mmm,, Jeg begynder at overveje om vores kommende pavillion skal males sort alligevel. Lige nu er træværket rødbrunt bejset, det er en smuk farve, men den sorte er lidt "ekstravagant" smuk,, såå, hvad skal vi vælge??
  Jeg er spændt på hvad du finder på i år. Jeg mindes du skrev at I ikke ville have nogen store procekter i år? Eller ? hihi
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Der kommer ihvertfald til at ske en lille smule i haven, men ikke ligeså vilde projekter som de sidste par år. Glæder mig faktisk også til at ha' en lidt mere afslappet sommer i år ;-)

   Slet
 4. Tak for magasinerne, som jeg fik i dag. Det bliver en skøn weekend i selskab med dem.

  Hilsen Elna

  SvarSlet

ANNONCE