Det bugner med salater i køkkenhaverne lige nu. Vi viser her en idé til en simpel salat med lidt lækkert tilbehør – i forening med lidt skønt service.


TEKST: KARINA, FOTO: LONE, SAMT FORHANDLERE

De simple løsninger viser sig ofte at være de bedste – også når det kommer til madlavning. I dag har vi været ude og plukke i køkkenhaven, og det er der kommet denne meget enkle salat ud af. Har du også bare lyst til noget let og simpelt i dag, så følg med her.

salater

Du skal bruge:

Et par håndfulde salat af forskellig slags
Et par timiankviste
En god parmesanost
En lille skålfuld oliven. Dem med sten smager altså bedst, hvis I spørger os.

Og så er det ellers bare om at rive salaterne i mundrette bidder og komme dem i en skål. Dernæst at skære osten i tynde flager, som herefter kan lægges over salaten eller vendes i den, hvis man lyster.Færdig bom, så let var det !Som tilbehør har vi her brugt en skålfuld sorte oliven og vendt dem i lidt hakket timian. En lille sjat olivenolie skader ikke nogen, så giv lige olivenskålen et lille skvæt – bedst hvis det er af den jomfruelige slags.

Osten, som vi viser foroven, er blot en lille bid af en i alt 36 kilo stor parmesanost, som Lones gemal har hjembragt fra Italien. Skal du ikke en lille sviptur til Sydeuropa foreløbig, så kan osten jo også erhverves i de fleste butikker.
 
gastro, salater

Parmesanosten vi viser her er fra Supermarco i København, hvor vi også har fundet de italienske oliven og Bertolli jomfruolivenolien. Og nu når vi er ved det, så har vi fra italienske kilder hørt, at enhver husmor eller -far med respekt for sig selv, bør være indehaver af en salatslynge. Derfor må det også her være på sin plads at vise en sådan. “Slynglen” du ser her, er fra den spanske producent Locor, og den kan erhverves hos H.W. Larsen.Salaten skal selvfølgelig præsenteres i noget pænt, som f.eks i den moccafarvede stentøjsskål, som vi har valgt at vise her. Både skålen, salatbestikket i mangotræ, den blå kande og det skønne drikkeglas har vi fundet hos Broste Cph.

Hvis du ikke er helt klar til at forlade Italien endnu, så har vi tidligere vist hvordan du laver en hurtig  PASTA MED TOMAT OG ROSMARIN. Klik på linket så kommer du direkte til opskriften.

FORHANDLERE: