I årets julemagasin kan du se, hvad man bl.a. kan bruge en guirlande af blød ene til. Her viser vi, hvordan den nemt laves.


TEKST: LENE, FOTO: MARIANNE

Guirlande, blød ene

 

Hvis du har prøvet at binde en guirlande af gran til en æresport, har du sikkert helt styr på, hvordan du gør, men hvis du er nybegynder, kan du følge med her. Du kan naturligvis bruge den slags grønt, du bedst kan lide, men jeg holder så meget at blød ene, netop fordi den er så blød og nem at arbejde med.

Jeg starter med at tage en jutesnor og lægge dobbelt i den længde, jeg ønsker min guirlande. Så binder jeg en knude i den ene ende, og hænger snoren på en krog, som jeg har skruet ind i trævæggen i carporten.Du kan også bruge et håndtag eller andet. På den måde behøver du ikke have en hjælper til at holde i den ene ende.Herefter lægger jeg bare den bløde ene rundt om snoren (jeg valgte jutesnoren i grøn, da den er mest usynlig), og snører vindseltråd omkring. Jeg snører ikke snoren så tæt sammen, da guirlanden gerne må blive lidt vild og strittende.

Sådan en rulle vindseltråd kan være ret så “levende”, så for ikke at blive helt hysterisk, vinder jeg noget op på en lille pind. Det gør det meget nemmere at arbejde med!
Guirlande, blød eneNår guirlanden har nået den ønskede længde, hæfter jeg ende på vindseltråden, og så er den færdig. Jeg har en portal ind til haven. Den er lavet af rionet, der er klippet til og sat fast på nogle stolper. Den ser lidt bar ud i øjeblikket, fordi jeg har fjernet nogle roser, der ikke trivedes. I stedet for har jeg plantet efeu, som gerne om nogle år skal dække det hele.
Guirlande, blød ene

Guirlande, blød eneFor at bløde lidt op på den bare portal, viklede jeg guirlanden omkring toppen sammen med en lyskæde, og nu er der en skøn lysende velkomst ind til vinterhaven.