Der er et eller andet magisk over legehuse. Som om man træder ind i lilleputland, hvor børnene har deres helt egen verden. Her er endnu et bud på et legehus. Denne gang i højden, så der er plads til altan foroven og gynge i underetagen.


TEKST & FOTO: LONE
Har du mod på at bygge et helt unikt legehus til børnene, så er her lidt inspiration til projektet.
Legehus
Huset er bygget på stolper, så det kommer op i højden og pludselig er legen i to etager. Adgang til huset kunne have været løst med en rebstige, men i dette tilfælde er her gangbroer i kombination med trapper.
LegehusNår man krydser broen og efterfølgende en lille trappe, er man kommet op på husets lille altan og herfra fejler udsigten absolut ingenting. Straks er man i et helt andet univers. Væk fra den øvrige verden.
Legehus
Det lille hus er ikke meget større end 4m2 i grundplan, men her er lige præcis plads til et lille bord med stole og et par ekstra fornødenheder. Ville man gøre huset en anelse bredere, kunne her være plads til to små senge, så overnatning i det fri pludselig var en mulighed. Det kunne garanteret vække begejstring hos de små og forlænge husets brugsværdi.
LegehusUnder huset hænger der en gynge, så man kan gå ned og tage sig en lille svingtur.
LegehusAt huset her er bygget i tæt forlængelse af et pilekrat, forstærker en følelse af at være i trækronerne, selvom huset faktisk ikke er langt over jorden. Til barnets leg vil det blot tilføre en ekstra dimension af at være i en hel anden verden, når huset tages i brug.