Jacob og Camilla er forsinkede, de er ude at hente øl. Jeg sætter mig på en palle, mens jeg venter. Øllene skal de bruge i morgen, for så er der fest i Containerby. Jeg kunne ikke selv komme til festen, så i stedet har jeg sat Jacob og Camilla stævne dagen forinden til en lille snak og rundvisning lige her ved foden af Nørrebro Station.


TEKST & FOTO: KARINA
Når jeg siger ved foden af Nørrebro station, kan det ikke blive mere beskrivende, for lige oven over os, oppe på højbanen, ruller linje F forbi. Mindst lige så beskrivende er navnet Containerby, for dem er der nemlig masser af – altså containere. I én har en cykelsmed sit værksted, og i en anden er det en tømrer. I en tredje holder en arkitektstuderende til, for ikke at glemme den, som bruges som en mobil musikscene.

I morgen bliver musikscenen stående, for her skal være fest, så i dag har Jacob, Camilla og alle de andre travlt med at forberede og gøre klar. De har dog ikke mere travlt, end der kan blive plads til en hyggesnak og en tur omkring på pladsen.

Når vi er nået forbi værkstedsområdet, træder vi ind i nyttehaven, og det første vi får øje på, er en hønsegård, som ikke ligner nogen anden. ”Institut for eggs” står der på et skilt i toppen af det tilhørende hønsehus, som er sat sammen af brædder på kryds og på tværs i befriende skæve vinkler.

I køkkenhaven står et andet skilt, der forklarer, at her vokser jordskokker, og det gør der – sammen med en masse andet. Camilla hiver en gulerod op af jorden, en lille bitte én, men den er der, og den smager godt, bliver vi enige om, efter vi begge har taget en bid.

Camilla begynder at luge lidt i køkkenhaven, mens Jacob viser mig fælleskøkkenet, der opvarmes af en masseovn. Derefter ser vi havens drivhus, hvor der vokser tomater, krydderurter og alt muligt andet godt.

Imens vi trisser rundt, fortæller Jacob lidt om, hvordan stedet blev til, og om Bureau Detours, som har en stor del af æren for, at Containerby kunne blive en realitet.

Bureau Detours er et netværk af kreative ildsjæle, som holder til både i København og i Århus og har flere lignenede projekter på cv’et. Dette kan man læse meget mere om på bureauets hjemmeside, som du finder på linket herunder.

 

HER ER VI
Containerby 
Ørnevej 3
2400 København NV
www.detours.biz


Artiklen herover er fra efterårsmagasinet ‘HAVELIV, HØST & HONNING’, som HAVEFOLKET udgav på tryk i 2015. 
 
Du kan se hele magasinet digitalt lige her, eller du kan bestille din egen trykte udgave lige her.