Esther frister året rundt på instagram med smukke buketter, kranse og dekorationer. Vi har inviteret Esther til at give sit bud på årets juledekorationer, og her ser du de smukke resultater med funklende stjerner, der er lige til at gøre efter.


TEKST & FOTO: ESTHER, @ESTHERSHAVE
Jeg henter især inspiration i naturen. Men jeg lad mig også inspirere af, hvad der er på mode med hensyn til farver og materiale – og af omgivelserne. Jeg tænker desuden over, om det, jeg laver, skal bruges indendørs ellers udenfor af hensyn til holdbarhed på de forskellige dekorationer. Og ellers kaster jeg mig bare ud i det, og det hjælper med behagelig musik – så begynder jeg at være kreativ.
EN LILLE STJERNEDEKORATION
Jeg har brugt et lille stjerneformet fad. Først lagde jeg en lille klat oasis fix for at
holde lyset på plads -dekorationsler kan bruges i stedet.Bageefter beklædte jeg fadet med mos omkring lyset, skar flere tynde stykker våd oasis, som jeg lagde oven på mosset. På toppen af det grønne mos dekorerede jeg med kogler, husløg og de andre materiale, som kan sættes fast med små tandstikkere eller/og ståltråd.

Jeg arbejder nogle gange ved at sætte materialerne i grupper. Men det er en smagssag. Til sidst kan man drysse lidt glimmer på, eller man kan holde dekorationen helt naturlig.

Dekorationen er tænkt til indendørs brug, da nogle af materialerne ikke kan tåle vejrskift.

LIGGENDE UDENDØRSSTJERNER
Til begge dekorationer har jeg brugt en færdig dekorationsstjerne, men hvis man har mod på det, kan man fint lave sine egne stjerner.

Jeg starter med at lægge et stykke hønsenet på midten af stjernen og sætte det fast med ståltråd. Derefter tager jeg et stykke mos og laver en lille kugle, som jeg sætter fast på stjernen med ståltråd. Bagefter pynter jeg med diverse naturmaterialer og lidt juleting så som julekugler og en smule glimmer.

Jeg bruger mest naturmaterialer i mine dekorationer, men man kan godt drysse lidt glimmer på for at pifte dekorationen op. Man kan helt droppe brug af kunstigt pynt, og så må man huske, at hvis dekorationen skal stå udenfor, skal den laves af materialer, der tåler både fugt, frost, sne og vind.

Stjerneformen er genial til at skabe julestemning, og det har inspireret Esther og hendes søster til at lave en fristende brasiliansk stjernekage. Den får du opskriften på senere på måneden. Du kan godt glæde dig.

Du kan se meget mere fra Esthers have på instagramprofilen @esthershave.