Du finder Träslövs Have i Varberg, som ligger ca. 80 km syd for Göteborg i Sverige. Varberg er i sig selv et godt sted til ferier og spa-besøg, og hvis man har vejen forbi, skal man også besøge byens smukke planteskole og havebutik.


TEKST & FOTO: ULRIKA
Det er første gang, jeg besøger Träslövs Have selv, og det er starten på sæsonen. De første stauder, buske og træer har fundet deres plads i den del, der rummer salg af planter, og personalet arbejder med at få flere planter ud.

Blandt planterne er der flere haverum til glæde for alle de, der søger inspiration til deres egen have. Men de fleste haverum er under forberedelse under mit besøg, så mit fokus vil være at vise dig butikken. Et glashus på 500 kvm, maksimeret med grøn inspiration, blomster, planter, krukker og haveindretning.

Ved mit besøg finder jeg ejeren Lars-Johan Svanström selv bag disken. Lars-Johan har kørt og udviklet Träslövs Have siden 1993, og før dette blev planteskolen ledet af Lars-Johans onkel, der startede forretningen i 70’erne. På det tidspunkt lå planteskolen på landet. I dag er den beliggende i Varbergs nye kvarter – Träslövs haveby.

I butikken er der de smukkeste blomsterarrangementer med mange af de løgplanter, som jeg også foretrækker, når jeg lægger forårsløg i krukker. Og når man taler om potter, er der rigtig mange at vælge imellem, og man finder potter fra både Bergs Potter og Löddeköpinge Plantskola.

Smukt dekoreret interiør giver en god atmosfære i glashuset.

Gennem glasset fer der udsigt over gartneriet.

Blev du inspireret til et besøg? Så skulle du måske tage en tur langs Sveriges vestkyst og også stoppe og besøge den fantastiske Löddeköpinge Plantskola.

Jeg ønsker dig en rigtig god tur.

HER ER VI
Träslövs Trädgård
Prästakullegatan 4
432 37 Varberg
www.traslovstradgard.se
@larsjohantraslovstradgard