søndag den 4. august 2013

LUKSURIØSE LINJER

TEMA: INDENFOR/UDENFOR

Enkelthed, funktionelt design og den nordiske natur er nogle af de inspirationskilder, der går igen for den norskfødte landskabsarkitekt Tor Haddeland.


TEKST: KARINA
FOTO: HADDELAND DESIGN


Minimalisme er grundlaget for Tor Haddelands beherskede havedesigns. Fælles for de tre haver, vi viser her, er først og fremmest de overordnede og strukturelle linier - og dertil går også ild og vand igen som bærende elementer. 

MINIMALISME
I den første have vi skal kigge på, udfordrer Tor Haddeland grænsen mellem hus og have. Minimalisme er temaet for dette haveunivers. Her har designeren gjort brug af rum i rum-teknikken, som handler om at give hvert haverum sin egen unikke stemning og karakter. Oplevelsen i denne have forstærkes af vand og ild, og som helhed hænger haven sammen, da hvert afsnit, hvert rum refererer til hinanden i form af gentaget materialebrug på fladerne.Den langsomme udvikling i branchen, og dermed et begrænset materialeudvalg, har motiveret Tor Haddeland til at udvikle en række specialfremstillede produkter i forbindelse med de designopgaver, der knytter sig til de forskellige haver.


Granitplankerne, som I ser foroven, er blot et eksempel på et produkt der kommer fra designerens egen hånd. Ildstedet er også et produkt fra Tor Haddelands designlinje, sammen med spejlbassinet.


I haverummene er det planter med særlige grafiske virkninger der fremhæves. Blandt andet er de bløde og bevægelige græsser én af designerens foretrukne plantegrupper. Foroven lever tulipanen 'Queen of Night' helt op til sit navn.

NATUR 
Der sker ofte noget interessant, når modsætninger mødes. Denne hvide oase, der dristigt hviler sig op ad den vilde natur, vidner her om det. Fra det markante loungeområde kan naturen nydes på første parket, ligesom flammerne fra den integrerede bålplads.


Bålpladsen har fået en central rolle i det kontrastfyldte miljø, og belysningen er her med til at skabe drama til sceneriet. Loungeelementerne, som i øvrigt kræver minimalt med pleje, lægger op til afslapning - eventuelt med lidt hjælp fra et par behagelige puder.

LUKSURIØSE LINJER 
Da jeg spurgte designeren om den sidste have vi skal se her, fortalte han mig at kunden ønskede sig noget á la Dubai. Brugen af materialer og de horisontale flader, får strandbredden og det lækre loungeområde til at smelte sammen og blive til ét. Fjordens nærvær understreges af de dekorative søsten og belægningen i granit. Den hvide mur der bugter sig omkring haverummet er, udover at være et virkningsfuldt element i det maritime rum, også med til at skabe ly og læ. Når mørket falder på bliver haverummet oplyst af strategisk placerede lamper og spots, og gør opholdet i de sene timer mindst lige så oplevelsesrigt.Det rustikke teaktræsbord, som er en del af Tor Haddelands designsortiment, giver de rene flader et blødt modspil.

Har I lyst til at se flere af Tor Haddelands haver, eller mere til nogle af hans skønne designs, så klik på linket herunder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE