tirsdag den 5. november 2013

LAKRIDS I MADEN

BØGER

Når man kigger på efterårets nye madbøger kommer man ikke udenom Johan Bülow, der har begået en ret specialiseret bog - en bog udelukkende om lakrids og om lakrids i maden!

TEKST: LONE
FOTO: COLUMBUS LETH
GENGIVELSE AF BOGEN MED TILLADELSE FRA FORLAGET
lakrids i madenMon ikke du så udmærket kender de små lakridsbøtter med store bogstaver fra en af dine specialforretninger - fra vinhandleren eller måske blomsterværkstedet? De små bøtter med lakrids, gerne kombineret med chokolade, er 100% farlige. Har man hang til lakrids er man fanget af smagen på nul-komma-dut, og det er en dyr last!

Anmeldelsen her er skrevet af en stor tilhænger - i hvert fald af lakridserne! Type A er min absolutte favorit, og selvom jeg sædvanligvis har forholdsvis let ved at lade slik ligge på hylden, så er det ikke tilfældet med disse. De er simpelthen for fristende.

lakrids i maden, finskbrødJohan Bülow har på meget få år formået at få sit produkt lanceret de helt rigtige steder, i den rette emballage og med den rette smag, og man kan bestemt unde ham sin succes. Produktet er ganske enkelt lige i skabet! Det er ren nydelse - når man altså lige har fundet sin egen personlige favorit!

Spørgsmålet er så, om han nu også kan finde ud af at skrive en bog. En bog om mad? Lakrids hitter i disse år i den nordiske madlavning, så emnet er bestemt meget aktuelt. Ja, selv her på HAVEFOLKET har vi for blot få uger siden bragt en opskrift med lakrids.

lakrids i maden
FOTO: COLUMBUS LETH

Efter at have læst bogen vil jeg bemærke, at den er en rigtig fin inspirationskogebog. Johan Bülow gestikulerer engageret om lakridsens berettigelse som krydderi i maden - nærmest på linje med blandt andet peber, og med "Lakrids i maden" giver han helt konkret 72 bud på, hvordan du kan bruge lakrids i køkkenet, i form af lakridspulver, -sirup og -øl samt selvfølgelig også brug af de "rigtige" lakridser.

Bogen indledes af historien bag virksomheden "Lakrids by Johan Bülow". Det er den unge mands fortælling om et menneskes vedholdende kamp for en drøm og en overbevisning. Og en fortælling om, at man sjældent vinder de store sejre alene - det er med at finde de rigtige kompetencer og satse på de rigtige personer! Og ja, drømmen er levet ud med en flot succes - hatten af for det! Og tak til Johan for super lækre produkter.

lakrids i maden
FOTO: COLUMBUS LETH


Bogen er proppet med lækre forslag til at putte lakrids i maden på alverdens måder, og også forfatterens samarbejde med andre madentusiaster bringer interessante aspekter til bogen. Lav fx. lakridsrugbrød fra Claus Meyer, salat med lakrids og honningristede beder fra Christian Bitz, lakridsmacarons fra Nikolaos Strangas eller en lækker jordbæris med lakrids fra Paradis Is.

"Lakrids i mad"er en inspirationsbog, man kan tage ned af hylden, når der skal noget andet på programmet, og så vil man nyde fortræffelighederne sammensat af Johan Bülow selv eller velvalgte samarbejdspartnere. Som en kærkommen gæst i ny og næ tager jeg hermed imod udfordringen med "Lakrids i maden".lakrids i madenTITEL: Lakrids i maden
FORFATTER: Johan Bülow
ILLUSTRATIONER/FOTOS: Columbus Leth samt Johan Bülow, Allan Olsen og Timm Vladimir
UDGIVELSE: 2013
SIDER: 201
SPROG: Dansk
FORLAG: Politikens Forlag

Politikens forlag om forfatteren:
"Johan Bülow er direktør, iværksætter og gastronom i eget firma, Lakrids by Bülow, der er en ung, fremadstormende dansk virksomhed, som har sat sig tungt på det danske marked og allerede etableret eksport til lande som Sverige, Norge, Finland, Tyskland og Holland. Lakridsprodukterne forhandles i Danmark i specialbutikker - vinforretninger, designerforretninger og på udvalgte hoteller - kort sagt steder, hvor der især lægges vægt på indhold og design. Desuden har Lakrids by Johan Bülow fire egne forretninger, nemlig i Magasin på Kgs. Nytorv og i Lyngby, i Svaneke på Bornholm og i Tivoli. I London pryder Lakrids by Johan Bülow den kendte Harvey Nichols delikatesseafdeling, og i New York er alle dåser og produkter at finde på Chelsea Food Market."


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE