fredag den 13. december 2013

HJERTER AF ULD

DIY 

Det er en hjertesag at skrive her på HAVEFOLKET, og som alle vores sager er hjemmegjorte, er disse hjerter det også. Se med her, hvis du skulle have lyst til et enkelt, lidt skævt og meget uldent et af slagsen. 

TEKST & FOTO: KARINA

Hjerterne kan både bruges på hoveddøren, på væggen - ja, eller som gave. Til hjerterne har vi brugt en god, kraftig uld - i dette tilfælde blå og grå. Dertil lidt silkesnor, bamsevat, et bånd med stjerner i metermål og et par knapper fra "overskudslageret". hjerter af uldSkabelonen har vi tegnet frit i hånden på et stykke A4-papir. Hjertet må gerne være skævt og lidt aflangt i faconen, da det er en del af charmen.

hjerter af uld


Når skabelonen er tegnet færdig, overføres den til uldstoffet, som lægges dobbelt, og der klippes ud med plads til 1 cm sømrum. Når hjerterne er klippet, sys der et par knapper på den ene del efter smag og behag. Vi har valgt at koncentrere knapperne på den ene side af hjertet for at give det et lidt tilfældigt look.

hjerter af uld
Når knapperne er syet på, er det tid til at sy stykkerne sammen, ret mod ret. Afmål stroppen, læg den dobbelt, og sy den med i sømmen undervejs. Ligesådan gør du med båndet med den lille stjerne, som sys med i siden af hjertet. Lad ca. 5 cm stå åben, og hæft enderne.

hjerter af uld

Vend hjertet om på retten, og fyld det nu godt med bamsevat. Når hjertet er godt polstret, sys den lille åbning sammen i hånden - og voila, så skal vi love dig for, at du har fået skabt dig et dejligt, varmt - og forhåbentligt - skævt hjerte.

3 kommentarer:

 1. Så fine de er!! Jeg tar det som en bursdagshilsen til meg selv i dag jeg :)

  SvarSlet
 2. hvor er det fint , flot med knapperne der er placeret tilfældigt.
  Får helt lyst til at prøve at lave et par stykker til mig selv.tak for ideen
  kh Diana

  SvarSlet
 3. Gå endeligt i gang, de er supernemme og overskuds-knapper, vil jeg tro, de fleste ligger inde med :-)

  SvarSlet

ANNONCE