Så sidder man der, lettere forårskåd, så snart solens stråler trænger igennem vinduet, som man med længsel kigger ud af. Det er lige ved at være forår, men så snart man får overtøjet på og står klar med rive, kost og spand – så begynder det at sne!


TEKST & FOTO: KARINA
Hvad gør en klog? Ja, det er et godt spørgsmål. Men svaret må vel lyde, at den kloge lader vinteren gøre sit sidste tag på haven, og undlade at klippe noget ned for at undgå frostens ubarmhjertige greb på de små planter. Men når solen nu trods alt skinner – dog med meget ujævne mellemrum – så kan man da ikke undgå at blive fristet til at gå ud og klippe møget ned.
nedklipning af stauder

Og sagde jeg nu møg? Ja, men jeg mente det ikke helt, da vinterens forfald tiltaler mig i lige så høj grad som den frodighed sommeren byder på. De fine frøstande eller det flotte brungyldne siv, som fanger solens stråler, og på gode dage minder om skinnende metaller, kan jeg slet og ret ikke undvære.

nedklipning af stauder

Til gengæld er der heller ikke noget så fantastisk som at komme ud og komme i gang. At få gjort kål på nogle af forårets mange gøremål i god tid. Og så er belønningen, i form af en forårsrengjort have, heller ikke at kimse af.

nedklipning af stauder

 

 

En anden gevinst er jo, at de små forårsblomstrende vækster kommer til syne. Jeg har selvfølgelig været ude og lede og rode lidt i bedene. Mine fund har indtil videre været vintergæk, krokus og våriris, som alle står på spring.

nedklipning af stauder

Jeg? Jo, jeg står også lidt på spring, men er dog stadig lidt mådeholden. Hvad gør du?