fredag den 21. februar 2014

GÆSTEANMELDELSE AF KULTIVATOREN

GÆSTEANMELDELSE

Vi har opfordret jer læsere til at anmelde "godt grej". Birgit tog udfordringen op og skrev til os om sin kultivator.


TEKST & FOTO: BIRGIT SØGAARD

Birgit har valgt at anmelde sin kultivator. Har du selv erfaringer med denne kultivator, må du meget gerne også give din mening til kende i kommentarerne.


Hvad hedder grejet og hvem er producent?
Mit allerbedste haveredskab må være den lille 3-tandede kultivator fra Zinck Lysbro. Jeg har også den store med 5 tænder.

Hvordan er du kommet på at købe dette grej, og hvor længe har du haft den?
Grunden til mit køb er at det er min mors bedste redskab i jysk sandet jord. Jeg har nok haft den i al min havetid - ca. 42 år.

Hvad bruger du den til?
Jeg bruger den til at løsne jorden overalt i min have i kraftig fynsk lerjord.Efter regn i 2 dage – så løber jeg lige jorden igennem – inden jorden bliver stiv som en logulv!

Hvad gør at netop dette redskab er særligt velegnet?
Det allerbedste er, at den kan komme ind overalt imellem stauderne. Den lufter jorden og løsner ukrudtet

Vejledende pris - og synes du prisen passer til produktet?
Prisen er ca. 200 kr. og den er alle kronerne værd! Den skal absolut være med træskaft – metalskafter er kolde.

Har du andet, du gerne vil fortælle om produktet?
Glem alt om hakkejern og rive. Denne 3-tandede kultivator kan anvendes både til at bekæmpe ukrudt og til at lufte jorden. Den giver frøene masser af ilt og mulighed for at spire.


kultivator


DAGENS ANMELDER
Birgit Søgaard
Broby

5 kommentarer:

 1. Kan fuldt ud tilslutte mig Birgits udtalelser. Kultivatoren er næsten det eneste redskab, jeg bruger i staude og rosenbede. Aldrig rive som jeg synes gør jorden hård, har også lermuldet jord.

  SvarSlet
 2. Jeg har snuppet Claus Dalbyes ide, at skære de to yderste tænder af, vupti en eentandet, fungerer perfekt.

  SvarSlet
 3. Den ligner til forveksling min kultivator fra Lysbro. min er bare mørkere rød. Jeg bruger den mest i køkkenhaven. Vi har leret jord, og her er en hånd-lugeklo bedst mellem stauderne

  SvarSlet
 4. sådan så min kultivator osse ud engang, nu ligner den mest en lugeklo, så slidt er den. 30 års arbejde i lerjord og nogen steder sten slider. Jeg tror jeg skal til at ønske mig en ny. den er nemlig uundværlig, den kan komme ind næsten alle vegne, og løsner jorden efter et voldsomt regnvejr.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. Sådan en har jeg også, bare 10 år yngre en din Birgit. Nu om dage kommer den sjældent ud, men den blev flittig brugt dengang jeg havde urtehave og der var plads mellem rækkerne. Men nu ser det ud til at min kultivator får nyt liv, for hvis jeg gør som Ingrid og Claus Dalby kan den bruges mellem stauderne inden de lukker bedene helt til:)

  SvarSlet

ANNONCE