torsdag den 8. maj 2014

VI HOLDER IKKE LAGERSALG

OM MAGASINET

I nogle af de større jyske byer kan man nu finde skilte, hvor der står HAVEFOLKETS lagersalg. 
Hvad går det mon ud på? 

TEKST & FOTO: HAVEFOLKET


September 2012 startede vi vores havemagasin HAVEFOLKET, og det har vi ikke et sekund fortrudt. Allerede de første måneder var der rigtig mange, der havde lyst til at læse med og give os positive ord og konstruktive råd med på vejen, og vores læsere var (og er) søde til at videregive hint til andre havefolk, om at de også meget gerne må læse med. Det har vi været vildt glade for. HAVEFOLKET er efterhånden blevet en del af vores bevidsthed morgen, middag og aften. Og vi har masser af gode ideer og skøre påfund til hvad HAVEFOLKET skal kunne i morgen, til jul og mange år frem.

Et halvt år efter vi startede op, dukkede der en anden aktør op på markedet. Han var faldet for vores navn – kan man konkludere, da han allerede da var læser af HAVEFOLKET – og døbte sin nye virksomhed et navn i tæt nærhed af vores. Det kan vi selvfølgelig ikke fortænke ham i, for vi er da også selv ret glade for navnet. Men at han valgte også at skrive sit navn på samme måde, som vi gør det - med samme skrifttype og med god afstand mellem bogstaverne - det synes vi faktisk ikke er særligt charmerende.Uanset om han må eller ej, så vil vi med dette lille skriv gerne svare alle de læsere, der har spurgt om det mon er os, der holder lager-plante-salg i Jylland? Svaret er, at "Nej, det gør vi ikke”. Det har vi absolut ikke noget med at gøre. 

6 kommentarer:

 1. Jeg synes heller ikke at I skal holde lagersalg. Og godt at I melder klart ud. Forhåbentlig har I sikret jeres navn i forhold til web-adresser?
  Når man finder et godt navn kan det være lidt irriterende at andre stjæler det, men med mindre I har copyright på det må han vel gerne stjæle både navn og tekstfont til logo?
  Navnet COUNTRYLIV tog jeg og købte domæne til omkring 2006 - længe før Aller fandt på at udgive et magasin med samme navn sammen med Isabellas. Kort tid før Aller sendte det på gaden for ikke så mange år siden blev jeg kontaktet af en anonym person der ville give 1000 kr. for mit domænenavn. Jeg sagde nej, da jeg bruger navnet i forskellige sammenhæng og også til mailadresse - og synes ikke det var besværet værd at ændre det for 1000 kr. Et par måneder efter kom så Magasinet med samme navn som mit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jo svært at holde for at gode ting bruges af andre end en selv. Allermest ærgerligt, hvis det giver forvirring i "bybilledet". Godt for dig, at du ikke solgte dit domænenavn - især, da vi jo alle synes, at "Countryliv" lige præcis er dig :-)

   Slet
 2. Vi har havefolkets lagersalg her ved Randers(Paderup), og må tilstå at jeg AldriG har kædet jer sammen! Hvad type, udseende med mere angår er i mile vidt fra hinanden, der ingen sammenligning( i forhold til hvad min fantasi, hvis i skulle finde på;-), siger sådan en som jeg, der færdes begge "steder"

  SvarSlet
 3. Ej altså, med den discountagtige reklame er det ikke noget man gider bruge tid på at hygge sig med - altså den falske HAVEFOLKET!
  Men jeg må indrømme at kende til siden, sikkert fordi den dukker op, når man søger via Google. Men forveksling kommer ikke på tale.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 4. Sådan er det jo desværre altid, at nogen gerne hænger sig på andres gode ideer, som regel med det formål at tjene penge. Og det er irriterende, men bortset fra at spilde en masse penge på sagførere etc., er der nok ikke så meget at gøre ved det udover at oplyse, som I gør.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 5. Kedelig og letkøbt. Jeg har desværre oplevet det samme med et hjemmesidenavn, der var fuldstændigt identisk med det jeg havde (indeholdende mit eget navn endda), men bare med endelsen .dk i stedet for mit .com Jeg har senere nedlagt min hjemmeside, mens den anden stadig misbruger mit personlige navn.
  Henvendelse til diverse aktører medførte intet, og det er desværre ikke ulovligt vedr. hjemmesider, og heller ikke firmanavne hvis man ikke har varemærkeregistreret navnet. I kan vælge at ændre skrifttypen på Jeres eget navn, for at adskille det lidt fra kopien. Bortset fra det, så gør I det godt med Jeres mange inspirerende indlæg.
  Hilsen Morten Albek

  SvarSlet

ANNONCE