Her på kanten af vinteren er der nogle ting, jeg skal have klaret i haven. Ja, der er mange, men én af disse ting er at klippe mine helichrysum petiolare ned, inden frosten tager dem.


TEKST & FOTO: LENE

I foråret købte jeg vildt ind af småplanter af helichrysum petiolare. Jeg købte både stor- og småbladede, nogle med brogede blade samt nogle med miniblade. De blev plantet rundt omkring i krukkerne – enten alene eller sammen med hvide sommerblomster. Hvidt og gråt er så smukt sammen, og jeg har nydt krukkerne hele sommeren, når blomsterne har vældet ud over alle kanter.

De fleste af mine helichrysum petiolare er nu ved at se lidt triste ud, og da jeg skulle plante nyt i en krukke, måtte jeg ofre én af dem. Jeg nænnede dog ikke at smide den på komposten, men klippede de lange ranker af og bandt en tæt krans. Rankerne blev lagt i forlængelse af hinanden, og bundet sammen, til kransen havde en passende størrelse.

Helichrysum petiolare

Én af planterne har stået lidt beskyttet ved siden af det lille drivhus, og den ser ud som om det stadigvæk er højsommer, så den brugte jeg til at binde på til sidst.

 

Helichrysum petiolare

 

Jeg har brugt tynd, sølvfarvet ståltråd, da jeg synes den grønne vindseltråd er lidt for hidsig i farverne til den smukke, grågrønne helichrysum petiolare.

Helichrysum petiolare

Der kan blive til mange kranse og andre dekorationer af denne, og det er rart at have lidt på lager til den tilstundende højtid, hvor kransen kan pyntes med den årstids skønne pynt. Indtil videre skal kransen hænge udenfor, så den holder sig frisk længere. Nu skal jeg bare finde det rigtige tidspunkt, så jeg kan få pelset den, inden frosten tager den.