Så kom jeg endelig i gang med at få foretaget den store årlige nedklipning af de stauder, der kan komme med en lille genblomstring i sensommeren. Det meste af ugen skulle gå, men fredag eftermiddag fattede jeg saksen og gik i gang.

Grunden til, at jeg er kommet så sent i gang med nedklipningen, er, at jeg ikke er så begejstret for de mange huller, der kommer i bedet. Fra at have set frodigt og dejligt ud, er det faktisk lidt sølle. Jeg håber blot, at der ikke går ret meget mere end 2-3 uger, før der igen kommer grønne blade, og så håber jeg ikke, at jeg fik klippet for sent.


TEKST & FOTO: LENE

Fire trillebørfulde blev det til, inden jeg var var færdig, og det meste var lodden løvefod, som jeg vil savne i bedene. Ugen er også gået med at soignere alle roserne og dagligt vande krukker.

NedklipningVed bassinerne blomster nu alle seks agapanthus. De blev sået i 2012, og sidste år var det kun de fire af dem, der blomstrede – men nu er de alle med! Jeg synes ikke, at jeg normalt er særlig god til alt det med frøsåning, men dette er altså lykkedes over al forventning. Mon de skal omplantes igen i år?

Agapanthus, skærmliljeNår det blæser, og det synes jeg det ofte gør i denne sommer, vælter de for et godt ord, så de kunne godt trænge til en større potte. Men de skal heller ikke have for megen jord. Rødderne skal fylde potten ud, før man omplanter.

Alle mine hortensiaer blomstrer helt vildt lige nu – undtagen Limelight, der står på bagsiden af væksthuset. Disse står ved køkkenvinduet i vores lille gårdrum og får kun sol et par timer om morgenen, men de stortrives og har en lang blomstring her i skyggen.

Hortensia Endless Summer

Et andet syn, som jeg dagligt nyder på min haverunde er pletter i luften, der er plantet som fodpose rundt om de tre opstammede blodblommetræer, der alle står i halve whiskytønder.

Pletter i luftenJeg havde helt glemt, at jeg havde sat én i et af staudebedene, og den bliver garanteret glad for at få lidt luft.