tirsdag den 18. august 2015

MY NEW ROOTS

My new roots
BØGER

En ny og ret interessant kogebog kom på markedet i forsommeren. Nemlig denne "My New Roots" fra den danskboende blogger Sarah Britton.


TEKST: LONE
FOTO: VENLIGST UDLÅNT AF POLITIKENS FORLAG

Sarah Britton deler i sin nye bog "My New Roots" sin madfilosofi, der skulle give frihed til at spise meget mad, men stadig at være sund. Sarahs overbevisning er, at det gælder om at nyde maden lavet på uforarbejdede ingredienser - og det er netop via ingredienserne, at hun har fundet sin lyst til at lave mad og hermed også lysten til at skrive om den.

5 ÅRSTIDER
Kogebogen er delt op i årstider, hvilket skyldes Sarahs passion for, at man skal følge årstidernes rytme i køkkenet. Hun laver opskrifter, som giver hende friheden til at finde de gode lokale råvarer og bruge netop disse i køkkenet - året rundt. Ved at følge årstiderne hjælper hun sin krop til at tilpasse sig omgivelserne, og årstiden - iflg. Sarah har alle årstider deres egen smag. Samtidig gavner det miljøet, når der vælger råvarer, der har haft kort rejse fra dyrkning til køkkenbord.

My new rootsDen kulinariske kogebog er således delt op efter årstiderne, men ikke de 4 årstider. Hun har - som kineserne gør det- delt bogen op i 5 årstider, da det for hende giver mening at dele sommeren op i to: Forsommer og sensommer. Gennem hver af årstiderne bliver man præsenteret for opskrifter tilpasset 4 forskellige kategorier: "Morgener", "Småt, men godt", "Hovedretter" og "Desserter".

I bogen bliver hendes grundteknikker præsenteret. Her bliver sat fokus på, hvordan man koger tørrede bælgfrugter og kerner, hvordan man laver ghee og udfører grundopskrifter på nødde- eller kernemælk, nøddesmør, kernesmør og spirer. Derudover er der også en forklaring på, hvorfor hun ser vigtigheden i den fine treenighed mellem salt, sukker og syre.

Gennem intro'en præsenteres tankerne bag bogen. Tanker og overbevisninger, der gennemsyrer alle opskrifterne, der bærer så tydeligt præg af hendes kulinariske twist.

My new roots

MODERNE HELSEKOST
Opskrifterne er præget af moderne helseingredienser og arbejder fx med forskellige tørrede kornsorter. Samtidig ses, hvordan man kan bruge traditionelle råvarer og gøre dem anderledes i smagen, så de kan bruges på en ny måde. Hvilket blandt andet ses ved Sarahs brug af smør, som "Ghee".

Der findes også et stort spænd af opskrifter indeholdende chiafrø. Dette er madfanatikernes nye mojo. Chiafrø er en superfood, som før ikke har været bemærket, men de sidste år har været med i en stor del af opskrifter i diverse medier. En superfood, som ikke blot er rig på diverse antioxidanter, fibre osv., men samtidig kan optage vand svarende til ni gange frøets egen volumen.

Udover chiafrø har Sarah også fokus på kokos i opskrifterne, hvor det bruges i forskellige skildringer. Disse gør del i den kulinariske smag, som Sarah ifølge sit forord til bogen hele tiden arbejder for at fremelske.

My new rootsBogen bringer opskrifter med nye varianter af kendte retter, mens der samtidig er nye opskrifter til de traditionelle måltider, som morgenmad. Det er ikke kun maden der bliver underlagt nye opskrifter og variationer, det samme gør drikkevarerne. Her er også et vidt spænd af lækre nyfortolkninger.

I kogebogen "My New Roots" bliver man taget ved hånden og præsenteret for en verden af gode og anderledes råvarer. Her bliver diversiteten udnyttet til at skabe retter, som skildrer tidens sunde madunivers. Vi bringer senere på måneden to opskrifter fra bogen, så du kan få en lille forsmag.


My new rootsTITEL: My New Roots
FORFATTER: Sarah Britton
ILLUSTRATIONER/FOTOS: Sarah Britton
UDGIVELSE: 2015
SIDER: 288
SPROG: Dansk
FORLAG: Politikens Forlag

2 kommentarer:

  1. Ser så smuk ud :) Synes det er spændende hun arbejder med 5 årstider, men giver faktisk mening når vi snakker råvarer.

    SvarSlet
  2. Hmmm, inspirerende indlæg. Kunne godt være at det gavekort, der ligger i tasken, skal indløses på denne bog fremfor en ny havebog.

    SvarSlet

ANNONCE