tirsdag den 3. november 2015

GEM FRØ AF DINE TALLERKENSMÆKKERE

I HAVEN

Når den første frost er kommet, klapper dine tallerkensmækkere sammen. Men lige nedenunder planterne ligger frøene, som kan bruges til næste år. Det er bare om at tage dem ind, tørre og gemme.

TEKST & FOTO: MARIANNE

Ja, og du kan faktisk også sagtens tage de store fuldt udviklede frø, der stadig sidder på planterne. De skal bare tørre godt, så er de friske på en ny tjubangtur til næste år. Nogle gange sår de faktisk sig selv samme sted, som de voksede, men det er ikke altid de gør det.

Naturens legetøj, sådan kan man tænke om tallerkensmækkerne. De krydser sig jo, og de mest fantastiske farver kan opstå. Så hvis du lige falder over en farve, der er ustyrlig speciel, lækker, spektakulær, så er det om at filtre planten ud og nappe nogle af frøene.


Og husk så lige at lade være med at gøde dem, de skal stå på fattig jord. Hårde og stenede områder er såmænd også godt. Gøder du, kommer der kun blade og ikke ret mange blomster.


  
Og husk også at de kan spises og de smager forrygende! Både blomst og blad. Mest blomst faktisk. Og de er ikke underlige at have inde i munden. De er leg for voksne, ja ren og skær barnlig sommerglæde.

1 kommentar:

  1. Vi har dem i vores have for første gang i år, så vi Takker for info, for det kan vi klart bruge, så jeg vil ud og samle frø fra dem, så vi også har dem næste år. De giver en smuk bunddækken i det område de har været i og har en dejlig duft når man røre ved dem, samt pynter op i salaten. God blog i har

    SvarSlet

ANNONCE