torsdag den 10. december 2015

SYSTEM I DINE KREA-SAGER

JULEKALENDER

Hvis du er et rodehoved, så er det godt at lave lidt orden, så du kan hitte rundt i tingene, når den kreative ånd kommer over dig.

TEKST & FOTO: MARIANNE

Sådan ét er jeg nemlig. Ikke med vilje, jeg er bare så impulsiv, spontan og hånden på hjertet også distræt, at jeg ind imellem lægger tingene fra mig, der hvor jeg arbejder, eller rundt omkring - og når jeg så skal finde dem igen ... kan jeg ikke finde dem. Det er oftest fordi de faktisk ikke har én plads, men mange. Derfor har jeg besluttet, at "ordnung muss sein" og derfor er der nu lidt mere system i tingene. Se blot her:


Altså æsken med alt garnet og alle snorene er egentlig den, der er værd at vise frem, fordi det ser ret så dekorativt ud med forskelligt garn og snor i en kasse. Måske er jeg skør, (eller det er jeg, ved jeg godt), men jeg er faktisk - har jeg opdaget   -"snor- og garnfetichist". Beklager. Og et andet forbehold for dem med sarte øjne og et udtalt større "ordens- og systemgen" end jeg har: For meget orden kan nogle gange hæmme kreativiteten. Jeg siger det bare.

Men man må jo også være praktisk, og da jeg er vokset op med en systemfar, der virkelig havde hænderne skruet på i den "rigtige retning", dvs. at han var mere end fingersnild, så slog det mig pludselig, at sådan nogle handymand-værktøjskasser da var drønhamrende praktiske. Ikke at der er plads nok i dem, så jeg har planer om at købe de der transportkasser enten i træ eller på hjul (á la bedrollers), bare større og med låg - eller - hvis jeg får råd, trækasser fra trævarehuset med jernbeslag, hjul og kufferthank.


Indtil videre klarer jeg mig med store papposer fra fancy forretninger. Og så de her monstre i sort, rød og gul plast.

Et par ekstra briller, tænger, træpinde af alle mulige (og umulige) slags, mærkater mv. er et must. Det er limpistol, trælim, tape, sikkerhedsbriller, loddekolbe, handsker  og sådan noget også.

Håndcremen og det hvide kvajeblæk, vaselinen og svampen - hvad har det med krea og deko at gøre? Hmmm. Jo, hvis du selv er kreativ og duller op og gør det selv, så ved du det. Hvis du fx skal male, og malingen ikke skal dække et bestemt sted, så kan du bruge vaseline. Hvis noget skal skinne, som ikke skinner, så tager du den frem igen. Hvis du kvajer dig på noget hvidt og ikke gider at lave det hele om, så er det frem med kvajeblækken (rettelakken i daglig tale) og så fremdeles.

Penne, pensler, pincetter og sakse i alle mulige størrelser og former, skal også have en plads. For ikke at tale om servietter og vandspray, kridt og blystifter + mange mange flere ting.


Hvor har du dine ting? Hvis du har gode tips og tricks til opbevaring (gerne transportable) så hit med dem!
7 kommentarer:

 1. Du milde hvordan bærer du dig ad med at holde den orden?? i længere tid altså hi hi.
  Jeg har en bestemt "orden" i mit rod. Bla for at sikre at gemalen ikke pludselig gafler mine dimser og dingenoter. Men jeg kan, som regel, finde mine ting. Ellers får gemalen skylden for at ha forlagt sagerne. Han får aldrig lov at glemme han smed mit gamle strygebrædt ud, jeg brugte det i drivhuset om foråret som ekstra hylde,, og var så letsindig at lade det stå fremme bagefter. uha uha.
  Men du har helt ret i at for meget orden kvæler kreativiten.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Hej Marianne.Skønt indlæg........og kan snildt genkende mange af de ting du skriver om.
  Har jo et arbejdsværelse med alle mine krea ting........og jeg har virkeligt mange ting.Syting-malerting,masser af hobby og havebøger.Symaskine og masser af stof.Ja!!! jeg kunne blive ved.
  Og det hele er i et system fra Ikea med masser af store skuffer........også nogle der er inddelt i små rum.Med alt det jeg har er der nød til at være et vist system i tingene hvis jeg skal finde rundt i det hele.Men delt ville da være dejligt hvis der var plads til at have lidt af det fremme..........for mange af tingene pynter virkeligt.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
 3. Uha, det ser skønt ud....Her er der vist altid nisser på spil, som hurtigt får kaos i orden - om det er mig i et lidt for ukoncentreret øjeblik, se det tror jeg næppe;0)

  Nu har jeg planer om i første omgang at få orden på mit sygrej, hvor sytåd især skaber myriader af tråde om alt mellem himmel og jord. Til foråret må havesagerne vist få endnu en omgang, for der er altså en skøn rp over overblik og orden.

  Mange julehilsner fra Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. JA, de nisser. Og det er hele året ikke sandt!

   Slet
 4. Sikke et skønt emne, og vældig genkendeligt. Jeg har et arbejdsrum, og når jeg har skabt orden og beslutter mig for at holde den orden stopper det al kreativ adfærd, til jeg giver F og boltre mig, og alt pludseligt er sjovt. Så orden er noget der er periodisk, når det hele er blevet for rodet:-)) Jeg har ikke en transport kasse, har forsøgt, den bliver lige så uordentlig som en dame taske, men gode baglommer og lommer generelt klare det meste når jeg er uden for husets 4 vægge, og det bliver dumpet af når jeg kommer ind igen, og nogle gange på sin plads;-)
  Skøn december dag
  Hilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt emnet falder i smag. Jeg selv går i virkeligheden og drømmer om et rigtigt værksted/atalier med en kæmpe bord, hvor jeg kan dulle og dimse og rode igennem, når jeg er i gang med noget. Måske det bliver til virkelighed en dag.

   Slet
 5. Kære Jette

  Sikke et smart system, du taler om. Måske vi får lov til at se det en dag?

  Kære Gunvor

  Haha, det lyder som om begge vores mænd er udstyret med nogle kvinder, der er kreative på mere end en måde. Herligt!

  SvarSlet

ANNONCE