onsdag den 10. februar 2016

BILLEDER FRA EN INSTAGRAMMER

PLANTER
GÆSTEREDATION

Vi har inviteret Anne Mette - alias Cugina K - med i gæsteredaktionen. Anne Mette har lagt blogningen lidt på hylden, men er i dag super aktiv på Instagram, hvor havesnak også lever i bedste stil.

TEKST & FOTO: ANNE METTE, CUGINA K.
Jeg er taknemmelig for at være en del af HAVEFOLKETs gæsteredaktionen - men hvad kan jeg så bidrage med? Jeg er ikke ekspert, derfor vælger jeg at vise nogle af de billeder fra min Instagramkonto, der har fået flest kommentarer og hvor jeg efterfølgende ofte har haft hen-over-hækken-snakke. Jeg starter med nogle af dem, som jeg selv har sået:


Vild gulerod, Daucus carota 'Dara' er altid populær.
Hestemynte, Monarda hybrida Bergamo, en bi-magnet.
Purpur fredløs, Lysimachia 'Beaujolais', som jeg har fået fortalt ikke trives så godt i Danmark, men jeg sår den gerne igen.
Natviol, Hesperis Matronalis 'Purple', ingen sommer uden.
Vild kørvel, Anthriscus sylvestris 'Ravenswing', her har den selvsået sig lige voldsomt nok, men den er jo let at fjerne (synes jeg).

Laurentia, den fineste lille sommerblomst, som er let at så og er fin hele sommeren.

De næste er primært indkøbte planter, som jeg er ekstra glad for (men kun lidt, for jeg elsker hver og en derude).
Dahlia Classic Poeme og Sphaeralcea Childerley, ny farve hos mig - og jeg er vild med den.
Iochroma/Dunalia/Acnistus australe og Salvia Amistadt - bare fordi de har den fineste lilla farve. Førstnævnte skal overvintre frostfrit.
Salvia Eveline og blæresmælde, Silene vulgaris, grøftekanten som jeg er glad for.
Hampstokrose, Althaea cannabina kan ikke anbefales nok. Den er så smuk med sine lange, spinkle stilke og de små lyserøde blomster. Her sammen med mamelukærmebusk, Lavatera 'White Angel'  og pil, Salix Hakuro Nishiki. 
Jeg er faldet godt og grundigt for Eucomis-familien, her er det Vandermerwei og Comosa 'Montana'. De skal overvintre frostfrit. 

Nicotiana knightiana, igen varm anbefaling, blomstrer fra tidlig sommer til sidst i november, hvor sneen tog livet af den. Lidt sommerblomster og en selvsået kvan, som står i en 10 cm sprække mellem to fliser. Jeg har lært at nænne at plukke buketter - sådan næsten, for jeg har stadig svært ved det. 
Men ikke alt er finpudsede billeder på Instagram, der er også plads til at få trøst når sådan noget her sker, helt uden at være planlagt.
Eller når vinteren pludselig kommer en weekend i november. 


På Instagram hedder jeg @cuginak, måske ses vi?Du kan læse mere om Anne Mette og hendes haveliv på bloggen "Cugina K", som du finder lige herEller find Anne Mette på instagram lige her

10 kommentarer:

 1. Hej Anne Mette
  Jeg vil nu hellere møde dig på bloggen, men det kan jeg så ikke mere. Jeg vil ikke på instagram, det vil tage alt for meget af min tid. Jeg har facebook og bloggen, den slipper jeg ikke.
  Jeg er ret vild med billedet af vild gulerod, jeg har forsøgt at så den, der er en mark i nærheden, hvor der er mange, desværre er missionen ikke lykkedes.
  Håber alt er vel hos jer, måske mødes vi en dag, I er i hvert fald velkommen
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth
  Hvor ærgerligt med den vilde gulerod, det er 'bøvlet' værd at forsøge igen synes jeg, de så fine.
  For nu er jeg på Instagram, men man ved jo aldrig. Det er så nemt fra en tablet. Facebook har jeg aldrig brugt, så der ved jeg ikke hvad jeg går glip af :-)
  2015 bød på lidt af hvert, godt og mindre godt, sådan er det jo. Frede klarede den desværre ikke længere end sommeren over, meget mod vores forventninger er der flyttet en lille ny ind. Det kunne der måske komme en lille historie om på min egen blog.
  Knus tilbage til Samsø

  SvarSlet
 3. Jeg har hørt rygter om Frede og en ny hund, det sidste var godt, selvfølgelig skulle I da have en ny.
  Det er så stor en sorg at miste en gammel ven, vi har også mistet Vicki, hun blev næsten 14 år.
  Det vil glæde mig at høre historien om din nye hund og ikke mindst se billeder på din blog :)
  Jeg er godt klar over, at Instagram er bedre fra en tablet og nemmere for dig. I øvrigt var det fine billeder.
  Knus

  SvarSlet
 4. Jeg er heller ikke på Instagram, både fordi det ville blive en tidstyv og fordi jeg skulle ha hjælp til at lave det, og jeg har heller ikke noget digetalt fotoapperat. Meen en gang imellem hører jeg, som nu med dine, om en med nogle spændende billeder,. Og jeg har osse hørt at selveste Tante Grøn er kommet på Instagram, så måske engang..
  Det er dejlige billeder du har,, kan man få for mange af smukke blomster selv om de selvsår sig?? hi hi
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor
   Tak for de søde ord. Jo Tante Grøn er kommet på Instagram nu, der kommer jævnligt flere bloggere derinde. Jeg har valgt at have tidsrum, hvor jeg 'må' være 'på', på den måde forsøger jeg at begrænse tiden. Hvis du har en smartphone eller en tablet, så har de jo også for det meste et kamara. Jeg nyder at følge med højt mod jord, hvor den intense sommer er kort men også lige nu bla i Tasmanien, hvor Dahlia er i fuld flor.
   Nej jeg har også uendelig svært ved at fjerne selvsåede, mit problem er plads, der er ikke mere frit jord derude :-)
   Tak for din hilsen, Anne Mette

   Slet
 5. Mange rigtigt gode bud på sommerblomster jeg bliver nød til at have anskaffet mig til det kommende haveår... jeg finder straks pen og papir frem...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina - dejligt at du bliver fristet, håber du bliver ligeså glad for dem du vælger som jeg er :-)

   Slet
 6. Herlige billeder af smukke blomster, kan se vi har flere af de vilde til fælles:-) vil gå ind og kigge efter dig på insta, tror faktisk jeg har set dit navn der.
  Hilsen Anette (@anettesflora)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, har lige connected :-) Ja jeg er glad for det vilde udtryk, indimellem kan det så nok blive lige vildt nok....:-)

   Slet
 7. Kære Anne Mette. Det er så godt at du vil dele dine billeder her med os. Jeg ser jo tit dine billeder på Instagram og nyder dem i stor stil. Instagram er lige noget for mig - men jeg vil bestemt ikke undvære havebloggene. Kombinationen fungerer for mig :-) Du frister med mange fine planter her. Jeg bliver vist nødt til at så igen i år :-) Og det er da også hyggeligt at følge de små spirer- så ja- det er bare med at komme i gang inden længe. Tak for inspirationen!

  Kh. Lone

  SvarSlet

ANNONCE