onsdag den 2. marts 2016

BRYLLUPSBUKET FRA SKÆREHAVEN

DEKORATION

Min datter skulle giftes sidste sommer, og jeg havde inden da en sneaky fornemmelse af, at hun ville bede mig om at være med i noget med dekoration. Se her, hvordan en buffetbuket kan komme til at se ud, når man har rigeligt at skære af.
TEKST & FOTO: MARIANNE
At min eneste datter skulle giftes, var en af grundene til, at jeg kastede mig ud i projektet med skærehaven, som vi har skrevet om i alle vores trykte magasiner fra 2015. Sådan at kunne gå ud og bare skære løs til store og skønne buketter har altid været en af mine store drømme. Og til min datters bryllup ville jeg rigtig kunne give den gas.

Så aftenen inden stod jeg i min baghave og gik i gang. Jeg ville gerne lave noget luftigt og blomsterengsagtigt. Noget, der var romantisk uden at være for "flæset". Buketten skulle bruges som dekoration på et buffetbord, for vi skulle efter brylluppet på Christianshavns Brygge til champagnebrunch i min datters og svigersøns baggård lidt længere nede ad gaden.

Det var i den allervarmeste periode af sommeren 2015, og derfor var det alfa og omega, at buketten kunne holde. Snittene i stænglerne blev lange, så de kunne suge al den væde, der var nødvendig, for at buketten kunne holde sig strunk. Jeg brugte oasis og skar den til, så hele beholderen blev fyldt ud. Desværre havde jeg ikke en beholder, som jeg syntes passede, men så lod jeg gardiner af grene hænge ned foran, og så gik det alligevel.
I buketten kom:
 • Alm. matrem
 • Lathyrus 'Beaujolais'
 • Klematis 'Warszawska Nike'  
 • Fingerbøl
 • Knautia 'Macedonica'
 • Div. hosta og klematis som grøn bund.

Det var sådan omkring 29 grader i skyggen allerede om formiddagen. Brylluppet blev fyldt med glæde, kærlighed, grin og festtog. Buketten blev beundret både af de unge veninder, af tanter og onkler og allermest af brudeparret, som blev så glade for den. Jeg skulle jo have haft et helt fodboldhold af unger, for det er den rene svir at lave buffetbuketter, når man bare kan plukke løs.

8 kommentarer:

 1. Today, some houses have a commercial site in the US but not in Europe, like Swiss Watches, Baume & Mercier and Omega Watches.Many designers are Hermes Handbags in on one of the hottest trends in accessories: metallics. And Louis Vuitton handbags is no different. The Christian Dior replica handbags has been accustomed a brownish makeover.

  SvarSlet
 2. Wow - hvor er det nogle skønne billeder - og hvor er det bare en smuk dekoration. Har selv sommerhus have med stauder og lidt sommerblomster, elsker bare som det sidste søndag aften inden vi køre tilbage til København at gå ud i haven og klippe til buketter vi kan tage med hjem og nyde i ugens løb.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Leif, ja det er en drøm at gå og plukke i sensommersolen. Kan godt forstå du nyder det. Det er vist livsforlængende, vil jeg tro.

   Slet
 3. Hej Marianne
  Ja det blev da en succes, hvor ser det flot ud. Jeg sidder her og tænker, hvornår var det for resten varmt i sommeren 2015, men det har det så været. Ualmindelig heldigt for brudepar og gæster.
  Knus og tillykke med dem.
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. det kan du tro, det blev. Jeg lavede naturligvis flere så der også var tl bordene, men har tilsyneladende glemt at fotografere dem.

   De blev gift d. 4/7 2015 midt i hedebølgen.Det blev såmænd 34 grader midt på dagen.

   Slet
 4. Sjovt som man glemmer, jeg mindes ikke juli som ekstra varm.
  Den blev rigtig flot og sommerluftig din buket. Det er så skønt når man bare kan fråse i blomster.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. Sikke en smuk buket - sådan en man slet ikke kan købe, som oser af dansk sommer, romantik på den fede måde og en helt særlig lethed.
  I foråret var jeg til et globryllup hos to af mine kollegaer. Gommen havde bestilt brudebuketten og tydeligt forklaret blomsterhandleren, at han ønskede en let, naturlig, vild og luftig buket. Da han så den stramt bundne rokokobuket på dagen, måtte blomsterhandleren straks lave buketten om, den passede slet ikke til den ventende brud...
  Lige sådan en buket som din bryllupsbuffetbuket ville altså have gjort lykke!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Hvor var det godt at du var klar med alle lækkerierne i havens bede - det blev virkelig til en smuk buket og godt at den holdt til varmen.

  Jeg erindrer heller ikke så høje temperaturer sidste sommer, men det er nok fordi man har tendens til kun at huske de lidt mere kedelige ting ved den danske sommer...

  SvarSlet

ANNONCE