fredag den 13. maj 2016

RAMSLØGMAYO OG NYE KARTOFLER

WEEKENDMAD

Når du kan plukke ramsløg i de danske skove, har du en helt gratis ingrediens til denne lækre pesto, som er eminent sammen med nye små kartofler. Få i dag opskriften fra Mette Løvbom.

TEKST: METTE LØVBOM
FOTO:  COLUMBUS LETH
Nye kartofler 
med 
ramsløgsmayonnaiseINGREDIENSER

600 g nye kartofler
1 spsk havsalt
1 lille håndfuld ramsløgsblade og -blomster

Ramløgsmayonnaise
2 spsk ramsløgspesto
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk hvidvinseddike
2-3 dl koldpresset
olivenolie
havsalt og friskkværnet hvid peber

Ramsløgspesto
1½ dl mandler uden skal eller pinjekerner
25 ramsløgsblade
3 dl koldpresset olivenolie
½ dl revet parmesan
saft af 2 små citroner
havsalt

SÅDAN GØR DU
Skrab kartoflerne, og læg dem i en gryde med vand og salt.
Bring vandet i kog, og lad dem koge i 5 minutter. Tag gryden af blusset, og lad kartoflerne trække i det varme vand i 10-15 minutter til de er møre. Prøv at stikke en urtekniv i kartoflerne – når den slipper, har de fået nok.
Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af i et dørslag.
Del kartoflerne i kvarter, og vend dem i 1-2 dl ramsløgsmayonnaise.
Anret og pynt med grofthakkede friske ramsløgsblade og -blomster.

Ramløgsmayonnaise 
Start med at lave ramsløgspestoen. 
Rør æggeblommer med eddike i 3-4 minutter, til eddiken har fat. Hæld lidt olie i, mens du pisker godt – i starten meget lidt og efterhånden en tynd stråle. Bliv ved, til mayonnaisen er stiv.
Tilsæt ramsløgspestoen, og smag til med salt og peber. Ramsløgsmayonnaisen holder sig på køl en uges tid.

Ramsløgspesto 
Læg mandlerne i ½ liter vand, der lige har kogt, og lad dem trække i 10 minutter. Tag dem op, og smut skallen af. Blend ramsløgsbladene med olivenolie, parmesan, mandler, citronsaft og salt. Husk at smage den til – den skal have godt med syre.

Ramsløg finder du i skoven i det tidlige forår. De har en markant duft af hvidløg og må ikke forveksles med liljekonval, der er giftig og dufter stærkt parfumeret.Opskriften - og mange andre grønne forslag fra Mette Løvbom - finder du i bogen Salattøsen fra Politikens Forlag.

Forlaget om bogen: Lækker bog spækket med salater til hele året fra den utroligt populære Salattøsen, der er kendt fra både tv og sin velbesøgte salatblog.
Salattøsen – alias Mette Løvbom – har gode opskrifter på og inspiration til nye salater til enhver lejlighed hele året rundt. Hvad enten man er til bagt blomkål med sennepscreme, grillet spidskål med porrepesto eller en grønkåls-coleslaw, vil man i denne bog med garanti kunne finde en god salat til både hverdag og særlige lejligheder.
Bogen er inddelt efter råvarer i sæson, og opskrifterne er sammensat og afstemt ud fra, at der altid skal være lidt surt eller syrligt, lidt sødme, noget blødt og noget knas, som tilsammen giver en velsmagende salat, der har det hele. Så ud over de mange salater er bogen også fyldt med alle former for marinader, pestoer, sylt og lækkert urtedrys, knas og knæk.

TITELSALATTØSEN
FORFATTER: Mette Løvbom
FOTOS: Columbus Leth
UDGIVELSE: April 2016
SIDER: 224
SPROG: Dansk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

ANNONCE