søndag den 4. september 2016

VORES BONUS-TERRASSE

HAVERUM

Før vi begyndte at bygge vores store nye pergola i foråret, var der en lille ekstra ting på programmet, nemlig at udvide den gamle terrasse i baghaven. Den har stået lidt ubeboet over sommeren, men nu har vi endelig indtaget det hyggelige bonus-haverum. Kom med. 

TEKST & FOTO: KARINA


Vi har af gode grunde ikke rigtig haft tid til at tage dette rum i brug, da vi har brugt det meste af sommeren på vores pergola, og når vi ikke har knoklet, har vi holdt nogle fridage fra sliddet.
Først nu er den udvidede terrasse værd at vise ordentlig frem, skønt jeg nu ikke er helt færdig med at arrangere krukker. Terrassen måler omkring 20 m2, hvor det gamle terrassedæk i baghaven kun målte godt og vel otte.
Ud over det gamle terrassedæk var her både pergolaer og bede, men da træerne til dels var blevet for store til, at der også kunne være plads til pergolaer, og da bedene drillede mig en del, gjorde vi noget ved sagen og fjernede det hele.

Baghavens terrasse set fra den hævede pergola.
Noget af det, som vi ikke har haft tid til i sommer, er blandt andet at samle de gamle lounge-bænke. Da vi nåede til dem, genbrugte vi de gamle skeletter og udskiftede siddefladerne med nye brædder. Nu er de blevet gen-indviet med hynder og puder lige til at nyde i de lune efterårstimer.
De efterhånden gamle hjortetaktræer står rigtig fint i de udskårne huller og er i stedet for at være til gene kommet mere til sin ret. Selvom vi har lagt terrasse over hele området, hindrer det dem dog ikke i at skyde, og mindst en gang om ugen må jeg hive et skud op mellem sprækkerne i terrassedækket, men det gør jeg gerne, da resten i haverummet er rimelig pasningsfrit.Det eneste, jeg sådan set skal gøre i dette haverum, er at feje i ny og næ samt vande planterne i krukkerne.I krukkerne har jeg hvid iris, hvid pragtkærte, hosta og zebragræs.

Om der skal flere krukker til, eller om der skal andet i krukkerne, ved jeg ikke, men det kan jo så være noget af det, jeg kan gå og pusle med næste år.Det var lidt fra min baghave, som jeg ikke har delt billeder fra før nu. Håber, at du nød den lille fremvisning. 

12 kommentarer:

 1. Jeg nød rundvisningen meget. Et utroligt smukt, stemningsfuldt og enkelt rum. Jeg holder meget af hjortetakstræer, og dine passer perfekt til terrassens udtryk, synes jeg:)

  SvarSlet
 2. Tak Susanne
  På trods af besværet der er med dem, er jeg også glad for hjortetaktræerne i dette haverum :-)

  SvarSlet
 3. Skøn terrasse I har jer. Det ser super godt ud. Krydser fingre for noget godt vejr, så I kan nyde resultatet af jeres anstrengelser. Jeg er vild med effekten af træerne, der "popper op". God søndag herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette
   Det var ihvertfald dejlig vejr i går aftes, hvor vi også nød at sidde derude. I dag er vejret knapt så godt, men mon ikke der kan snige sig et par varme dage ind inden efteråret for alvor sætter ind - det håber jeg :-)

   Slet
 4. Det er bare så fint, nærmest som et inderum udenfor - nu håber jeg at du får godt vejr i seoptember så du får tid til at sidde der.... men uha, hvis du får lov at sidde for længe, så får du bare gode ideer og mere arbejde ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hehe ja det er det farlige ved at have sådan nogle sidde-områder Sussi :-)))

   Slet
 5. Bestemt!
  Tak for den - hilsen Pia

  SvarSlet
 6. Tak for kigget - det ser altså dejligt ud. Sikke en stemning og sikke en baghave!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Henrik :_)
   Det er også bare fedt at blive færdig med den!

   Slet
 7. Smart måde at bruge hjortetaktræer på. Så er der lidt bare lidt styr på dem. De er nemlig flotte rent grafisk. Og nu kommer sensommervejret så I kan nyde alt det nye,, men husk, nyde, ikke få ideer til nyt arbejde. hi hi.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet

ANNONCE