mandag den 12. december 2016

ET KIG IND I DALBYS BLOMSTERVERDEN

BØGER

Før vi i morgen udlodder to eksemplarer af Claus Dalbys nyeste bog 'Blomster, året rundt', skal I altså lige have et lille indblik i, hvad der venter de heldige. 

TEKST: LONE
FOTO: VENLIGST UDLÅNT AF FORLAGETIgen i dette efterår er der udkommet en fin samling smukke fotos fra Claus Dalby, og som altid er de ledsaget af udførlige beskrivelser med gode råd og tips. Denne gang til at lave de smukkeste buketter. Jeg må sige, at jeg med stor fornøjelse har læst bogen fra ende til anden, og jeg har i den grad nydt de mange smukke fotos. Bogen byder på bunkevis af inspiration til at lave ens egne smukke buketter ved brug af blomster og andet grønt fra haven - gerne i kombination med snitblomster fra torvet eller blomsterhandleren. Eller grene fra naturen, Claus bruger det hele. Og så er alt ikke bundet i en sirlig spiral. I bogen får du tips til, hvor let det er at arrangere en buket i en vase uden at stå og fumle med det hele i hånden. Hvis man som jeg ikke helt har gennemskuet teknikken bag spiralbuketten, kan man sagtens lave smukke buketter alligevel. Bygger man det rigtigt op, er det ikke spor svært, forklarer Claus.Hvis man fx har prøvet at købe de smukkeste juleroser i december og skuffet har set dem ligge hen over vasen, når gæsterne skulle ankomme, så ved man, hvor ærgerligt det er ikke at kende til det fif, der gør, at det hele ser holder sig og bliver ved med at se godt ud. Det er netop tips som disse, Claus er gavmild med, og så er der faktisk penge at spare. Måske har bogen tjent sig ind på kort tid.

Når man kender Claus, så ved man også, at han er 'maksimalist'. Men han arbejder faktisk også med det simple. Se fx denne smukke buket med kun to slags grene.
Den består alene af løngrene og almindelig benved arrangeret i en buttet grøn vase fra Guaxs.

Skulle du savne en god vase til at sætte buketter i, så er bogen også en fin inspirations-kilde. For hver gang Claus Dalby beskriver en af sine kreationer, beskrives også den beholder, buketten står i, hvad enten det er den kendte Aalto-vase af glas eller en keramikvase fra fx det bornholmske keramikværksted Michael Andersen & Søn. For samler af vaser, det er Claus Dalby, og han har ikke så få af dem. Hans eget samarbejde med Holmegård er naturligvis også repræsenteret - vasen Old English, der netop er skabt efter, at den skal være velegnet til buketter.

Udover buketter indeholder bogen også et væld af smukke kranse, gaveæsker med blomsterhoveder eller kurve med smukke blomstersammensætninger. Som altid er der inspiration i overmål.

Skulle du være fristet af den fine bog fra Claus Dalby, så glem ikke at klikke ind til os i morgen, hvor vi i samarbejde med Klematis sætter to bøger på højkant til heldige læsere. 
TITEL: Blomster, året rundt
FORFATTER: Claus Dalby
ILLUSTRATIONER/FOTOS: Claus Dalby
UDGIVELSE: 2016
SIDER: 288
SPROG: Dansk
FORLAG: Klematis

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Det kan nåes til i morgen Tim, så bare klø på ;-)

      Slet
  2. Tusind tak for jerea altid store opbakning og for den flotte omtale. Kh Claus

    SvarSlet

ANNONCE