lørdag den 3. november 2018

EN HAVE, DER INDBYDER TIL SHOPPING

BYRUM

I efterårsferien var jeg med familien på Manhatten, New York. Byen byder på mange grønne oplevelser, men i dag vil jeg lige vise dig en, som man kun kan beundre på afstand.

TEKST & FOTO: LONE Hjortetakstræer står i 1. sals højde plantet i baldakinen over blandt andet butikkerne Sorel og Columbia. Fra fortovet kan man også skimte græsser og forskellige vilde planter. Mon ikke her også er bregner - det ville være oplagt.


Egentlig ligner det allermest et stykke vildmark, der er hentet ind i storbyen og placeret over butikkerne. Og det har ganske sikkert også været ophavsmandens tanke. Godt udstyr til vildmarksliv er jo, hvad man kan købe netop her. Man ved instinktivt, hvad det er for nogle forretninger, man kan forvente.

Jeg må indrømme, at jeg ikke fik kigget meget på butikkerne, for det var baldakinen og det grønne lag, der trak hele opmærksomheden. Det var ret fint lavet.

Som en lille finesse er det sådan, at når man går under baldakinen, kan man kigge op igennem konstruktionen og se det grønne loft.


Herunder er et kig fra den anden side, hvor man rigtig kan se, hvordan vildmarken skiller sig ud fra byens hektiske aktiviteter. Et stykke ro og fred i 1. sals højde.


2 kommentarer:

  1. Godt man ikke lader sig standse af byens overmægtige vægt af beton. Selv de mindste lommer kan blive til noget eneståede med grønne planter.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet

ANNONCE