Efter så mange år med fokus på tone-i-tone bede er de kontrastfyldte bede igen inde i varmen. Og har du ikke et allerede, må du ikke snyde dig selv for dette farveparadis.


TEKST & FOTO: LONE

På haverejser til England kan du slet ikke komme udenom de her – de farvestrålende bede. Og her er det slet ikke nyheder. Sådan har de set ud siden havens etablering. Vi kigger i dag nærmere på nogle af planterne i de farvestrålende bede i “The Cottage Garden” ved Sissinghurst Castle.

Haven i farver

På fotoet herunder er der et lækkert udvalg af de gule og orange. Øverst skønhedsøje, lærkespore og gyldenlak, Erysimum ‘Apricot Twist’. Nederst er det løvehale, vortemælk Euphorbia polychroma ‘Major’ og kongelys.

Haven i farver

 

Haven i farver

Raketblomsten i baggrunden med begyndende orange aftegninger er Kniphofia ‘David’. Midt i det hele en solsikke som selvfølgelig må være et “must” i en have som denne.

Haven i farver

I en have med røde og gule nuancer er en tilførsel af lethed særlig vigtig til at ophæve de lidt tunge farver. Se her skønhedsøje, Coreopsis verticillata, der står på spring til blomstring.

Haven i farver

Forrest den røde floribunda rose ‘Dusky maiden’.

Haven i farver

Bemærk også raketblomsten Kniphofia ‘Brimstone’ med en lækker gul nuance.

Haven i farver

 

Haven i farver
Haven i farver

MERE INSPIRATION
Har du fået lyst til at anlægge bede i disse farver, giver vi dig her lige lidt mere inspiration til bedene i de gule, røde og grønne nuancer.