Det er ikke altid nemt at finde lækkert udendørs legetøj til de mindste, så nu har vi sat os selv på sagen. Se her, for vi har fundet ti  af den fine slags.


TEKST: KARINA, FOTOS: VENLIGST UDLÅNT AF FORHANDLERE

De der neonfarvede plasticdimser, som ligger spredt ud over haven når børnene er i gang med deres leg, kan altså være svært for en haveæstetiker at rumme. Om du fra tid til anden har børnebørn i haven eller om du er forældre til en lille børneflok, så har du måske ligesom os også tænkt at det burde kunne lade sig gøre at finde noget legetøj, som er til at holde ud at se på. Du finder det måske heller ikke særligt tilfredsstillende at du hvert eller hvert andet år skal ud og erstatte legetøj der allerede efter en sæson er udpint på grund af en ringe kvalitet. Har du tænkt det samme, og er du også klar til tage kampen op, så er du landet det rette sted, for vi har været på jagt og viser her noget af det lækre, vi har fundet.

Udendørs legetøj

Domino er et helt forrygende spil hvad enten det spilles efter “reglerne” eller væltelegen. Spillet her er en kæmpeudgave af den traditionelle størrelse og er derfor også til at tage med ud i haven. Det kan købes hos Legeakademiet for 189,95 kr. Den lækre tippi er fra Roommate og findes i forskellige farver, her vist i natur. Det praktiske ved teltet er, at det med et snuptag kan slås sammen, så det nemt kan skifte lokation. Teltet, som i øvrigt også er lavet i GOTS-certificeret bomuld, kan købes på Roommates webshop for 1195 kr. Det superskønne petanquespil hedder Akiko og kommer fra Trip Trap. Sættet består af en praktisk opbevaringskasse og dertil seks kugler i stål samt to markørbolde i teak. Sættet koster 1095 kr. i Trip Traps webshop. En smukkere balancebold findes vist ikke. “Ballon” hedder den håndsyede bold, som er designet af Nikolaus Hartl og udført i det lækreste kalveskind. Bolden måler 56 cm i diameter og kan købes hos Olisan for 3.499 kr. Ringspillet er måske én af det største klassikere, når det kommer til udeleg. Vi har forvist plastikudgaven og har i stedet fundet denne pæne løsning som kan købes hos Børn i Balance for 129 kr.

Udendørs legetøj

Har man lidt større børn i haven vil de helt sikkert elske dette lækre svar på en sækkestol. Stolen hedder Retro It og findes i et væld af farver, her vist i farven Petrol. Du kan læse mere om Retro It hos Dubuy, hvor den koster 2.499 kr. Hæng ud i ordets bedste betydning med hængestolen “Renoir” udført i rattan. Det gyngende æg er set hos Højgaard Brugskunst til 2.495 dk. Fra det gyngende æg og til den helt klassiske gynge, og her har vi også fundet en rigtig smuk en af slagsen. Sædet er i hærdet gummi, og rebene i syntetiske fibre, som holder i mange år. Gyngen er set hos Sundleg og koster 449 kr. Endnu en lækker sag fra Trip Trap er det lille fodboldmål “Akiko” designet af Morten Stenbæk. Stellet er lavet i eg og med flotte snedkerdetaljer i samlingerne. Det kan købes i Trip Traps webshop for 1.695 kr. Det sidste produkt, vi har fundet i rækken af udendørs legetøj er vippen. Denne er fra Legetårnet og koster 1.198 kr. Det anbefales at vippen behandles med træbeskyttelse – for os i redaktionen der har børn i haven, vil vi helt klart vælge at male den sort.

De nævnte priser er alle i DKK og vejledende.
HAVEFOLKET påtager sig intet ansvar for eventuelle prisændringer eller trykfejl.
FORHANDLERE