Familiens sommerferie gik i år til Sicilien, nærmere bestemt hovedstaden Palermo. En travl by med en masse trafik  og menneskemylder, så meget at man kan få behov for at finde tilflugt et roligt sted. Det fandt vi her ved San Giovanni Degli Eremiti.


TEKST & FOTO: KARINA

Det kan altså godt være lidt hårdt med en storbyferie og særligt når man vælger at rejse på det tidspunkt hvor temperaturen næsten er utilgivelig høj. Vi besøgte rigtig mange fine haver i Palermo, men denne her er nok den, jeg er mest vild med. Der var ikke mange besøgende den dag, vi valgte at aflægge kirken et visit og haven, som hele vejen rundt var flankeret af mure, var dejligt svalende og tiltrængt. Kirken, San Giovanni Degli Eremiti, stammer helt fra det 6. århundrede og bygningsstilen er både med islamiske og kristne påvirkninger. Blandt andet er kirken kendt for sine røde kupler, hvilket er typisk for islamiske moskeer og dertil også den velbevarede og meget frodige have, som vi her skal se mere til.

San Giovanni Degli Eremiti

San Giovanni Degli EremitiAllerede fra vejen kommer en lille del af haven til syne gennem et sort jerngitter. Frodigt ser der ud og især hvis man sammenligner med resten af byens haver, som virkeligt havde lidt skade under hedebølgen. Vi går ind gennem kirkens entré, betaler vores billet, og kommer derefter ud til den del af haven, vi så ude fra vejen. Allerede her føles det rart, roen sænker sig over os, mens vi fortsætter videre op ad smukke gamle stentrapper og hyggelige snoede stier.

San Giovanni Degli Eremiti

Så når vi til den centrale del af haven. Her danner en række søjler ramme om det indre haverum, som består af et korslagt stisystem, der opdeler haven i felter, som huser træer, buske og den smukke brønd som ses på billedet herunder.

San Giovanni Degli Eremiti

San Giovanni Degli EremitiUdenfor søjlerne befinder endnu et gangsystem sig. Disse leder os først og fremmest rundt om den indre del af haven, men også videre til de resterende haver, som kommer til syne gennem de buede åbninger i murene.

San Giovanni Degli Eremiti

Hist og her skyder et par planter op mellem bygninger og stier. Virkeligt betagende, synes jeg.

San Giovanni Degli Eremiti

Af planter finder vi blandt andet den skønne nerie.San Giovanni Degli Eremiti

Den hvidblomstrende her er én af mine personlige favoritter. Let og elegant – og meget romantisk.San Giovanni Degli Eremiti

Derudover også den velduftende jasmin og den skønne Datura.

San Giovanni Degli Eremiti

Et selvsået figentræ.

San Giovanni Degli Eremiti

Og granatæbletræer er her også samt en smuk sag, som jeg ikke kender, men som minder lidt om blåregn med sine lavendelblå blomsterklaser, og selvfølgelig når vi nu er i syden; den altid dejlige Bougainvillea.

 

San Giovanni Degli Eremiti

Detaljerigdommen er stor. Her ses blot en lille bid på én af havens søjler.

San Giovanni Degli Eremiti

Og selvfølgelig også inde i selve kirkeruinen herunder.

San Giovanni Degli Eremiti

Der er nok af skønhed at fortabe sig i her ved San Giovanni Degli Eremiti. Vi går herfra, genopladet og med fornyet energi.

San Giovanni Degli Eremiti

 

HER ER VI 
San Giovanni degli Eremiti
Via dei Benedettini, 16
90134 Palermo
Italien