Hver gang min familie og jeg er ude og rejse, sætter jeg mig altid for at besøge mindst én have eller park på turen. På vores tur til Sicilien denne sommer, gik turen blandt andet til Palermos botaniske have. Kom med.


TEKST & FOTO: KARINA
Botanisk have i Palermo, eller Orto Botanico som den hedder, ligger i den sydlige ende af byen kun et stenkast fra havnefronten. Der har den ligget siden 1786, hvor arealet, helt som så mange andre botaniske haver, blev afsat til dyrkning og forskning af lægemedicinske planter. Samme år blev flere af de administrative bygninger også opført, herunder blandt andet et bibliotek og Schola Regia Botanice, skolen/ universitetet for botanik. Bygningerne er skabt i neoklassisistisk stil af den franske arkitekt Léon Dufourny, som i øvrigt også tegnede den ældste del af haven lige ved siden af universitetet. Sidenhen er arealet blevet udvidet og i 1823 nåede man op på hele 10 hektar.

Orto Botanico, PalermoDet store areal optages selvsagt af en helt masse bede, men også af gamle væksthuse og i den nordlige ende et stort bassin med et flot udvalg af hydrofytter, herunder den smukke Lotus, som ses på billedet herunder.Orto Botanico, Palermo

Orto Botanico, Palermo

I haven ser vi også et imponerende bed med skærmliljer, der er plantet så langt som øjet rækker – lidt et andet syn end det sparsomme antal, jeg selv har stående i krukkerne herhjemme.

Orto Botanico, Palermo

 

Orto Botanico, Palermo

Væksthuse er der flere af, men det er ikke der vi umiddelbart bruger vores tid, varmen var ganske enkelt for uudholdelig for os.

Orto Botanico, Palermo

Orto Botanico, Palermo

Orto Botanico, Palermo

Jeg tør slet ikke gætte på hvor varmt der var herinde, men planterne lader til at stortrives.

Orto Botanico, Palermo
Orto Botanico, Palermo

Orto Botanico, PalermoSærligt godt har alle sukkulenterne det i væksthusene og samlingen er også, hvad Orto Botanico er særligt kendt for.

Orto Botanico, PalermoDen store samling sukkulenter skal vi se mere til i næste uge i Botanisk Have Palermo, del II.

Orto Botanico, Palermo

 

Orto Botanico, Palermo
HER ER VI 
Orto Botanico di Palermo
Via Lincoln, 2
90123 Palermo
Italien